Indholdsfortegnelse
1. Argumentér for, at a-D-glukose og a-D-fruktose er isomere forbindelser
2. Beregn det teoretiske udbytte af ethanol, hvis alt a-D-glukose og a-D-fruktose i gæringsspanden omdannes. Resultatet skal angives i g/L
3. Vis, at der er en lineær sammenhæng mellem koncentration af ethanol og areal under en top ud fra værdierne, vist i figur 3
4. Bestem det praktiske udbytte af Ethanol i cider. Resultatet angives i g/L
5. Diskuter hvilke årsager, der kan forklare forskellen mellem det teoretiske og det praktiske udbytte
6. Giv forslag til hvilke forhold undervejs i produktionen, klassen skal være opmærksomme på for at få den bedste og mest ensartede kvalitet af deres æblecider.

Uddrag
1. Argumentér for, at a-D-glukose og a-D-fruktose er isomere forbindelser
a-D-glukose: C_6 H_12 O_6=24 atomer
a-D-fruktose: C_6 H_12 O_6=24 atomer

a-D-glukose og a-D-fruktose er isomere forbindelser, da de indeholder samme antal atomer eller molekyleformel, selvom de er bundet på forskellige måder. Deres placering af OH-grupper er forskellige, hvilket betyder de har hver deres egenskaber.

2. Beregn det teoretiske udbytte af ethanol, hvis alt a-D-glukose og a-D-fruktose i gæringsspanden omdannes. Resultatet skal angives i g/L
a-D-glukose og a-D-fruktose indeholder 105 g/L i æblejuicen.

Da vi kender indeholdte, kan vi beregne det teoretiske udbytte af ethanol i gram. Det kan vi beregne vha. reaktionsskemaet.