Indledning
Romanen ”Oh, Romeo” er skrevet af Mette Pryds Helle i 2006. Motivet i romanen er ulykkelig kærlighed. Igennem min analyse vil jeg komme ind på komposition, fortællertyper, personkarakteristik, tema, fortolkning. Til sidst vil jeg foretage en perspektivering

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Julie er 32 år gammel, og studere i retsmedicin. Hun bor alene og er ved at være træt af hendes veninder fordi de alle har mand og børn. Hun føler sig også meget ensom af den grund. Hendes veninder vil være der med deres små kvækkende smil og små børn og mænd, Julie ved selv at hadet til veninderne kommer, fordi hun så gerne ville være som dem. ” (s.14 l. 19)

Her kan man fornemme at Julie er misundelig på hendes veninder, fordi hun føler deres liv er ved at falde på plads, modsat hendes eget. Citatet ” jeg længes sådan efter at elske nogen ” (s.15 l.7) viser også at Julie er desperat og søger kærligheden. Julie har en far og en bror, hendes far er borgmesterkandidat for Dansk Flagparti. Både faren og hende bror er imod indvandrer hvilket Julie bestemt ikke er. Flere gange i teksten udtaler Julies far sig negativt mod en person pga. af deres hudfarve, hvilket indikerer hans racisme. Grunden til farens racisme kommer af fordomme. Julies tilværelse er negativ. Hun deler ikke samme meninger som hendes familie, og hendes veninder har styr på livet. Hun søger efter kærligheden, og bekræftelse.

Romeo er en taxichauffør, og kommer fra Iran. Romeo nævner han godt kunne tænke sig at være læge. Hans familie er fra Iran går meget op i troen og religionen. Romeo synes ikke det er ligeså vigtig som hans familie gør, her er der en sammenligning mellem Romeo og Julie fordi de begge ikke viser samme interesse inde for et emne som resten af familien gør.

-Hvad skal vi have? spørger han ... Og det er faktisk kylling. Åh, siger han. Jeg spiser hvad som helst. Min far er sikker på, at Koranen er Guds levende ord, så det er ikke noget, jeg snakker om.” (S.70 l.21). Her siger Romeo at han er ligeglad hvad han spiser, og det bekræfter igen at religionen ikke bliver vægtet nær så højt som hans far. Romeo har ovenikøbet 3 søskende, hvoraf 2 af dem er født i Danmark.