Nyhedsformidlings overtagelse af samfundet

Indledning
Vi kender alle det med at blive sat i en boks. Vi bliver det alle timer i døgnet. Alt hvad du gør, eller tænker i samfundet gør, at du bliver sat i en form for kasse.

Er det virkelig fornuftigt? Er det virkelig et lykkeligt samfund? Vi ved alle hvad breaking news, fra Ekstra Bladet kan gøre ved os.

Vi tænker lige, “uhh der er noget spændende” og så er det måske det mest irelevante du har læst den dag. Hvorfor vælger de forskellige nyhedsmedier at udsende den ene vanvittige historie, efter den anden? Det giver ingen mening.

Det gør nyhedsmedierne meget utroværdige, hvilket man som et normalt dannet menneske vil tænke er dårlig promovering for virksomheden, men nej.

Mange små medier kører deres historier op på utroværdige ting, hvilket skal føre til clickbait. Jo flere medier som ender med at bruge denne strategi, gør bare tingene mere utroværdige.

Uddrag
Mange mennesker bruger de sociale medier når de f.eks. kører i offentlig transport. Mennesket har en tendens til, at hvis man keder sig så skal man underholdes på en eller anden måde.

Det kan eksempelvis være ved at tjekke de seneste breaking news, og tænke over, hvor troværdigt eller hvor utroværdigt kilden nu er.

Nyhedsformidlingen er også gået fra at man fik ens nyheder gennem radioen, eller ved at du læste en avis til nu, at den kommer gennem diverse websites.

Debatter som også en gang kom igennem Aviser og radioer, er også blevet digitalt nu hvilket ofte ikke er positivt.

Mennesket har brug for modstand, og derfor hjælper det ikke at man kan sidde, og gemme sig bag skærmen når man har en diskussion med et andet eller flere mennesker.

Derfor skal man til at få gjort noget ellers ender det med at teknologien overtager samfundet.

De ekkokamrer, som vi mennesker bliver inddelt i uden vi ved det, kan være med til, at teknologien overtager demokratiet. Vi som individer har brug for modstand.

Ekkokamrer er fyldt med mennesker med samme holdninger som dig, og I ser altid den samme side af debatten, fordi man altid er enige med de mennesker som man skriver med.

Derfor burde sociale medier ikke lave ekkokamre, så vi ikke altid er enige i det der bliver skrevet. Folk skal stadig kunne ytre deres mening på tværs og folk skal samtidig have lov til at være uenige.

Det er det som skaber et stærkt demokrati. Hvis ikke det bliver lavet om, ender det med at fjerne demokratiet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu