Indledning
“Jeg vil ikke til Somalia….Jeg vet at jeg har gjort mye dumt. Men jeg er ferdig med det nå…”

I denne analyse vil følgende serie blive analyseret, “17”, med fokus på blandt andet tid og miljø, personkarakteristik, motiver, konflikter og meget mere. Vi vil kort komme med et resumé og derefter starte selve analysen.

Ungdomsserien 17 handler om hovedpersonen Abdi der kommer fra Somalia, men bor i Norge.

Gennem de 17 episoder lære vi Abdi at kende, og finder hurtigt ud af at han er i et dårlig miljø. Abdi er en følsom dreng som roder sig ud en masse dårlige ting, som han ikke nødvendigvis ønsker.

Abdis mor er ikke tilfreds med sin præstation i livet, herunder hans sociale omgangskreds, hvilket skaber store konsekvenser for ham senere hen i sæson 1.

Uddrag
I ungdomsserien er vi i Abdis hverdagsmiljø og følger hverdagen folde sig ud. Vi er dog også i et ghetto miljø hvor små kriminelle handlinger og trusler ikke er nyt.

Vi følger Abdis vennekreds, men vi følger også både skole og hjemme miljøet. Det interessante ved denne serie er, at alle miljøerne har forskellige spilleregler og normer. I hjemmet forventes det at have respekt og orden.

At tage ansvar. Når Abdi er med vennerne er det humor, status og popularitet der spiller ind.

Ungdom. I skolen er det pligt, at være som de andre og være god faglig såvel som socialt. Forventninger. Alle disse miljøer forventer noget forskelligt, hvilket serien belyser tydeligt.

Abdi er en ung dreng på 17 år. Han kommer fra Somalia, men bor i Norge med hans to søskende, og mor. Abdi er en mystisk fyr, og er ikke vild med at være centrum for drama eller opmærksomhed.