Nordex Holding AS | Noter Virksomhedsøkonomi

Indholdsfortegnelse
Virksomhedsanalyse
- Artikler (ALLE ER INDSAT NEDENFOR):
- Internt materiale (INDSAT NEDENFOR):
- Nøgletal (OBS - tallene er både kopieret ind herunder OG der ligger en Excelfil som bilag hvor de også er tilgængelige):

Nordex Food A/S samler lagerkapacitet i Nørager
Den nordjyske ostekoncern passerede halvanden milliard i omsætning
Nordex forgylder familien Pedersen
- Stort britisk marked
- Ost er hot på grillen

Uddrag af CSR-rapport for Nordex Food Gruppen for 2018
- Politik for ”Miljø- og klimapåvirkning”
- Indsatsområder
- Konkrete aktiviteter

Regnskabs- og nøgletal for Nordex Food Gruppen

Uddrag
Fordybelsestid: 1,5 time (hvilket svarer til den tid du har til eksamen i VØ A til at løse en tilsvarende opgave)
Hold derfor øje med tiden mens du arbejder.

Opgaven besvares individuelt. Det anbefales at anvende dine tidligere besvarelser og feedback herfra, sådan at du ikke laver de samme fejl igen. Derudover må du bruge VØ-bogen.

Løs opgave 1.1+1.2+1.3 som er fra en tidligere VØA eksamensopgave. Bemærk at læsemængden er større end I har set tidligere. Alt materiale I skal bruge findes under spørgsmålene.

---

Nordex Food A/S samler lagerkapacitet i Nørager
Aars Avis, den 11. april 2018

Fredag eftermiddag indviede Nørager Mejeri en ny, stor lagerhal på ikke færre end 4.500 kvadratmeter.

Så snart gæsterne til indvielsen var ude af døren, blev der sat gang i det enorme køleanlæg, og så blev der ellers kørt tonsvis af ost ind i lokalet

men inden da var en pølsevogn kørt i stilling for at forsyne gæsterne med pølser, ligesom mejeriets ansatte bød på friskgrillet ost.

Nørager Mejeri er en del af Nordex Food, og til stede var virksomhedens direktør, Keld Pedersen, som naturligvis var en glad mand.

- Vi har i lang tid haft to-tre fjernlagre rundt omkring, men det er dyrt i transport, og jo mere ostene skal flyttes, jo større risiko er der for skader på emballagen

som fører til spild, så vi har længe set frem til at få samlet al vores lagerkapacitet her, sagde direktøren, der samtidig kunne fortælle, at der er godt gang i salget af de hvide oste, der bliver produceret i Nørager.

-Taget i betragtning at vinteren altid er en ret sløv periode for os, har vi fået en god start på året, og nu kan vi så småt mærke, at foråret er ved at ramme Europa

og jeg forventer helt klart, at der sker en eksplosion i ordrebogen i de kommende uger, sagde Keld Pedersen, der går på pension til januar.

Til den tid overlader han roret i Nordex Food A/S til sin søn, Martin Pedersen, der ligesom mejerichef Torben Hovgaard var til stede ved fredagens indvielse.

Selv om danskerne i højere og højere grad tager den hvide ost til sig, er det en meget lille del af de varer, der bliver produceret i Nørager, som bliver spist indenfor landets grænser.

Cirka 97 procent af produkterne bliver eksporteret til andre dele af verden, og selv om den største eksport går til andre EU-lande, har Nordex Food A/S også et stort marked i Mellemøsten.

I den kommende tid vil de varer, som nu ligger på firmaets fjernlagre, blive flyttet til Nørager eller sendt ud af landet, og inden længe vil Nordex Food A/S kun benytte det nye, store lager i Nørager.

Den nordjyske ostekoncern passerede halvanden milliard i omsætning
Food Supply, 24/5 2018

Nordex Food Gruppen, der med hovedsæde i Dronninglund i Nordjylland producerer og handler med hvid ost, er ikke tilfreds med 2017.

Godt nok nåede koncernens omsætning for første gang op over halvanden milliard kroner, men det blev ikke afspejlet på bundlinjen:

Årets resultat før skat tog således et kæmpestort dyk og landede på 2,9 millioner kroner. Året før var der et plus på 48,6 millioner.

- Årets resultat er utilfredsstillende og lever ikke op til forventningerne ved årets begyndelse.

Dette skyldes især et ugunstigt råvaremarked, der har resulteret i kraftigt stigende produktions- og indkøbspriser på virksomhedens produkter

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu