Nordex Holding AS | Virksomhedsanalyse

Indholdsfortegnelse
Virksomhedsanalyse
- Artikler:
- Internt materiale:
- Nøgletal:
- Pengestrømsopgørelse:

1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Nordex Food Gruppen.

1.2 (10 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1. Nøgletallene fremgår af bilag 1 i Excel filen.

1.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018. Nøgletallene fremgår af bilag 1 i Excel filen.

1.4 (4 %)
Forklar, om udviklingen i gearingen fra 1,92 g i 2016 til 2,54 g i 2018 er en fordel for Nordex Food Gruppens ejere.Nøgletallene fremgår af bilag 1 i Excel filen.

1.5 (6 %)
Forklar, hvorfor pengestrømme fra driftsaktivitet er væsentlig større end resultat før skat for Nordex Food Gruppen i 2018. Pengestrømsopgørelsen fremgår af bilag 2 i Excel filen.

1.6 (4 %)
Vurder, hvilken vækststrategi Nordex Food Gruppen anvender.

1.7 (5 %)
Vurder, hvilke fordele Nordex Food Gruppen opnår ved de igangsatte aktiviteter på miljø- og klimaområdet i 2018. Se uddrag af CSR rapporten.

Uddrag
Nordex Holding A/S (Nordex Food Gruppen) producerer og handler med hvide oste og andre mejeriprodukter, som sælges til detail-, industri- og cateringkunder over det meste af verden.

Keld Houen Pedersen stiftede Nordex Food i 1984, der samme år opkøbte Nørager Mejeri, som på det tidspunkt fremstillede Lurpak smør og gul ost til EU-markedet.

Virksomheden begyndte efter kort tid at fremstille hvid ost. I dag har virksomheden tre mejerier beliggende i Danmark, Østrig og Rumænien, hvor der produceres oste.

Nordex Food Gruppen har et af verdensmarkedets bredeste sortimenter af hvide oste fordelt på en række varemærker som fx Akadia og Taverna.

Virksomheden forhandler også andre mejeriprodukter af høj kvalitet, der fremstilles af udvalgte leverandører i fx Grækenland, Cypern og Italien.

Nordex Food Gruppen har hovedsæde i Dronninglund i Nordjylland, men ca. 97 % af koncernens omsætning kommer fra eksport, og der leveres 50.000 tons ost til mere end 1.000 kunder i 70 lande.

Virksomheden har salgsdatterselskaber i Storbritannien, Tyskland, Østrig og Danmark. De største markeder er Europa og Mellemøsten.

Keld Houen Pedersen og hans familie ejer i dag hovedparten af aktierne i Nordex Food Gruppen.

---

I 2017 oversteg Nordex Food Groups omsætning 1,5 milliarder danske kroner, men det afspejles ikke i bundlinjen.

Deres overskud før skat var 2,9 millioner danske kroner, et kraftigt fald fra det foregående års 48 millioner danske kroner.

Dette skyldes et ugunstigt råvaremarked, hvilket betyder, at produktions- og købspriserne på virksomhedens produkter er steget kraftigt.

Det britiske datterselskab købte varer i euro og solgte varer i pund sterling, og prisfaldet forårsaget af Brexit-folkeafstemningen førte også til dets utilfredsstillende resultater.

I 2018 steg Nordex Food Groups omsætning til 1,8 milliarder danske kroner. Samtidig steg resultatet før skat til DKK 32 mio. Krone. Samtidig falder prisen på råmælk, hvilket betyder lavere produktionsomkostninger.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu