Nationalismen gløder stadig i Danmark | Billedanalyse

Indledning
Denne opgave vil munde ud i en komparativ billede analyse af maleriet ”Malkescene” af Johan Thomas Lundbye fra 1841 og et foto fra en Arla reklame kaldt ”Arla Harmonie” fra 2010.

Igennem mange tidsperioder i historien har Danmark været fyldt med nationalisme, glæde og fryd. Maleriet og fotoet afspejler dansk kultur, som vi er kendt for verden rundt.

Uddrag
Maleriet af Johan Thomas Lundbye er som sagt fra 1841, og Johan er selv født i 1818. Han malede mange malerier med bl.a. hegn, marker og husdyr, og landskabsmalerier var hans kendetegn.

Johan malede under romantikken og det kan man nemt se på hans malerier. De skildringer han lavede var naturalistiske, men dog ikke altid realistiske.

Johan var god til at putte ikke eksisterende ting ind i maleriet eller motivet så udtrykket blev mere og mere romantiseret, det kunne f.eks. nogle træer eller blomster.

Landskabet på hans malerier viste hans kærlighed til det danske land, og den store nationalisme som blomstrede i ham.

Det denotative niveau viser en ko, en mand der sidder på græsset med hvid og rødt tøj og en kvinde eller malkepige som også har rødt tøj på.

I midten af billedet er der to huse og oven på huset er der en lille fugl. Der er buske, træer, blomster og en enkel stork på billedet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu