Mørkets Hjerte | Uddrag | Joseph Conrad

Indledning
- En mand ved navnet, Marlow, befinder sig på en båd I Themsen, Nær London, hvor han er på vej oppe af Congofloden. Han snakker om sin barndom igennem rejsen. Det er en meget dyster rejse, med et meget farligt miljø.

- Marlow befinder sig på en båd i Themsen, Nær London, sammen med en gruppe mænd. Marlow fortæller sin rejse op igennem Congo floden i Afrika.

Uddrag
Allerede i romanens titel ”Mørkets Hjerte”, kan man finde et sprogligt billede. Som læser føler man sig allerede som værende på sporet af en historie med mange lag.

Der ligger en dybere mening i titlen. Titlen skaber et billede af et hjerte, der er mørkt inden i. Normalt opfatter man det mørke som noget negativt, skræmmende, dystert, farligt og destruktivt.

Et hjerte der indeholder alt det, og måske mere til, er billedet på de menneskelige egenskaber/følelser der måske nok er tabu i vores kultur.

Det leder også tanken hen på, at en person med sådan et hjerte måske kæmper med nogle dæmoner. Billedsproget i denne her tekst leger meget med kontrasten mellem mørkt og hvidt.

Det bemærkelsesværdige er, at geografiske steder betegnes som værner mørke eller hvide. Ud fra Marlows udsagn om, at England engang havde været et mørkt sted, kan man uddrage, at mørke steder er uciviliserede steder (dvs. primitive samfund, hvilket følgende citat fra bogen illustrerer .

Det er svært, ud fra dette korte uddrag af romanen, at indkredse hvad de hvide pletter egentligt symboliserer.

Det er nærliggende at tænke, at når de står i kontrast til de mørke steder, måske er billeder på uskyldige og uudforskede ødet steder.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu