Indholdsfortegnelse
Læseformål:

Fagbegreber:

Tidsforbrug:

Tjek din forståelse:

Uddrag
Læseformål: Kendskab til genren grafisk roman (form og indhold)
Når du har læst denne grafiske roman, skal du vurdere, hvordan tekstens form (grafisk stil, fortæller, synsvinkel) spiller sammen med handlingen, karaktererne og deres indbyrdes relationer.

Fagbegreber: Alle nye fagbegreber, som knytter sig til genren grafisk roman er markeret med grøn. Find forklaringer på begreberne i power pointen om grafiske romaner og/eller teori-siderne.

Tidsforbrug: Afhænger af din egen læsehastighed. Afsæt dog min. 2-3 timer til læsningen og arbejdet med læseguiden.

---

Både på billeder og tekst kan man se at synsvinklen ligger hos Marjane, Ud fra billederne kan man se pga., man ser det fra hendes perspektiv.

Fx på side 35. øverste billede til højre ser man det i normalperspektiv for hende som kun går til de voksenes knæ og derfor har en mindre ”status”.

Det giver hende denne her barnerolle. Ud fra teksten kan ma se det på den måde der bliver brugt ”jeg” på og den måde de voksens samtaler bliver forstået på.

---

Marjane troede pga. hendes morfar at hver gang man sagde man havde været ude at rejse i lang tid så var det fordi man var død, men nogle venner ad deres familie modbevidste dette.

Datterens far fra den anden familie kom hjem igen og lidt efter kom en anden også. De forklarede hvilke frygtelige ting de var blevet udsat for i form af tortur.

Blandt andet. At de var blevet tortureret med et strygejern, hvilket marjane aldrig havde set som et våben. Hun fik gode ideer til de kommende lege med hendes venner og følte hun havde en form for magt, som faktisk også var lidt ubehagelig.