Indledning
Ondskab lever i os alle. Selv de mest fredelige mennesker har en indre ondskab hvor de har ondskabsfulde tanker og drømme.

Spørgsmålet er bare hvornår og hvor meget der skal til for at ”udleve” vores indre ondskab. Denne tematik bliver behandlet i den fiktive fortællende kortfilm ”Lille Lise”

som er en gyser skrevet og instrueret af Holmsteen fra 2005, her møder vi en lille pige, som hedder Lise. I starten af kortfilmen ser man Lise

som er vidne til, at hendes far slæber hendes mors lig ud til bilen, for derefter at køre ud til en sø ude midt i en skov, hvor faren her smider liget i søen.

Uddrag
Efter dette kommer point of no return, som sker når faren smider moren i søen, fordi på dette tidspunkt

er det på alle punkter for sent at gøre det rigtige, nemlig at melde det til politiet og få hjælp til situationen derigennem, da morens lig nu er væk i vandet.

Bagefter kommer de ind på land igen, hvor faren siger til Lise at nu er det Louises tur til at komme ned til hendes mor

hvorefter Lise løber væk, og faren følger efter hende, på dette tidspunkt bliver der lagt op til at faren vil lade Lise lide samme skæbne som moren, og musikken hjælper på vores overbevisning om dette, og spændingen stiger mere og mere.

Derefter når vi klimaks, som sker når faren når hen til Lise, som nu står med en masse blade flyvene omkring hende, og herpå får hende til at virke overnaturlig (16:53-17:15).

På dette tidspunkt er spændingen på det højeste, og så vender Lise sig om med helt sorte øjne og derpå bliver spændingen udløst, da publikum nu kan forstå at Lise er skurken i gyseren.

Hernæst når vi til udtoningen, som sker når vi ser farens lig ligge i baggerummet, og vi ser Lise sidde på passagersædet med Louise på førersædet.

Louise har nu fået nok kræfter til at kunne gøre ting som sig selv nu. Slutningen er derfor meget åben, da det sidste vi hører

er Lise der spørger Louise ” Er vi stadig bedstevenner Louise”, hvor Lise ikke får noget svar, og bilen bliver kørt væk fra stedet af Louise.