Ligbleg Madsen fik sin dom på livstid | Sammenligning

Sammenligning af artikler:
– “Ligbleg Madsen fik sin dom på livstid.”
– “Peter Maden risikerer lovens strengeste straffe.”

Indledning
Jeg har fået til opgave at analysere artiklerne ”Ligbleg Madsen fik sin dom på livstid.” skrevet af BT journalisten, Christian Hansen, og artiklen ”Peter Maden risikerer lovens strengeste straffe.” skrevet af Berlingske journalisten, Jens Anton Bjørnager. Jeg griber min opgave kronologisk an, ved hjælp af analysemodellen til nyhedsartikler.

Artiklen ”Ligbleg Madsen fik sin dom på livstid”, som er skrevet af BT journalisten Christian Hansen, blev udgivet torsdag d.26 april 2018, i BT. Artiklen omfatter episoden hvor Peter Madsen fik sin dom på livstid, for mordet på Kim Wall, i retssalen i København.

Uddrag
Artiklen er udgivet i tabloidavisen - som er en avistype, vi kender for at være en formiddagsavis, nem at gå til ift. indholdet, og sådan som artiklen bygget op, og henvender sig til folk med en travl hverdag - BT, som vi kender for at dække alt mellem himmel og jord.

BT er en aktiv “nyheds spreder”, da mange abonnerer til deres fysiske blade, men dog vil jeg tro at endnu flere følger med på Facebook, og andre sociale medier, hvor bladet har, endnu større succes.

Mange læser deres nyheder da de er korte og kontante, og man får de mest nødvendige informationer, og ikke for mange unødvendige informationer.
Målgruppen til netop denne artikel, er alle interesserede.

Sagt på anden vis, hele Danmarks befolkning, samt den Svenske befolkning, begge i alle aldre og med alle baggrunde, da hændelsen har påvirket de to nationer meget, og da sagen omhandler den danske Peter Madsen, og den svenske Kim Wall.

Artiklen omhandler, som sagt, Peter Madsen i øjeblikket hvor han fik sin dom på livstid, hvor os læsere får beskrevet alt, hvad der foregår ned til den mindste detalje.

Alle Peter Madsens ansigtsudtryk, og alle andre mærkværdige ting der foregik, indbag lukkede døre er skrevet ned. Journalisten, som selv var inde til selve retssagen, og fuldt med i sagen med egne øjne og ører, har i artiklen lagt meget vægt på at beskrive Peter Madsens ansigtsudtryk.

Vi hører hele artiklen igennem, om ansigtsudtrykket fra da han ankommer til retssalen, efter han får sin dom, og når der diskuteres mellem hvorvidt der skal være underlagt besøgs- og brevkontrol.

D. 26. april 2018, da denne artikel blev publiceret, var denne artikel helt sikkert blevet publiceret, i form af at denne nyhed var den daværende sensation og aktualitet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu