LEGO | Virksomhedsøkonomi

Indholdsfortegnelse
1.1(10%) Redegør for, hvilke eksterne og interne forhold, der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Lego i de seneste år.
1.2 (15%) Vurdér hvilke interne og eksterne forhold der kan forklare udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2011 til 2013.
1.3 (10%) Forklar hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2011 til 2013.
1.4 (10%) Forklar, hvorfor afkastningsgraden stiger og egenkapitalens forrentning falder.

Uddrag
De interne forhold:
LEGO’s økonomiske udvikling er steget de seneste år. De har været mere innovative og bedre til at markedsføre deres nye ideer. Virksomheden har været gode til at fastholde salget af deres klassiske produkter, men har samtidig været gode til at udvikle nye produkter som har stået og stadig står øverst på børns ønskeliste over hele verden.

LEGO har investeret milliarder kr. i udenlandsk produktion, hvilket har betydning for hvorfor LEGO’s produktionsomkostninger er steget så meget.
LEGO-koncernen investerer mellem 1 og 2 milliarder kr. årligt i produktionsanlæg. Men kun 5-10 pct. investeres i Danmark.

LEGO skal være gode til at vedligeholde deres innovation på et højt niveau. Men det kritiske for selskabet er, om de fortsat kan styre og optimere produktion og leverandørkæde.

Virksomheden er i stand til at øge salg og indtjening når krisen kradser på det globale legetøjsmarked. De er gode til at holde fast på deres omsætningen, mens andre virksomheder daler.

Eksternt forhold:
Det japanske marked er faldet, mens det nye kinesiske marked, som Lego satsede stort på, voksede. Det er et eksternt forhold, fordi at LEGO har satset på det kineske marked, hvilket er positivt for LEGO.
Selskaberne etablerer produktion på hvert af de kontinenter, hvor salget er størst eller hurtigst voksende, så afstanden mellem produktion og afsætning reduceres mest muligt.

Det er et eksternt forhold, da LEGO ikke kan ændre på hvad andre virksomheder gør for at optimere deres produktion.

Andre danske virksomheder har udflyttet arbejdspladser i stor stil de senere år, men LEGO har formået at holde antallet af produktionsmedarbejdere i Billund stort set uændret på femte år. Det er et eksternt forhold da de andre danske virksomheder har udflyttet arbejdspladser, så LEGO kan ikke gøre noget ved det, men holde antallet af deres produktionsmedarbejdere, hvilket de også har gjort.

Lønnen er et makroøkonomisk anliggende, og det er ikke realistisk at sænke den til et niveau som i lavomkostningslandene. I stedet er det vores ansvar at tilpasse os de vilkår, der er på det globale marked.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her