LEGO Grundforløbsprojekt del 1 | Analyse

Indholdsfortegnelse
1.1
LEGO er et lejetøjfirma som blev grundlagt i 1932 af Ole Kirk Christiansen som har hovedsæde i Billund. LEGO er en international virksomhed som både producere og sælger sine egne vare, samt har en webshop.

1.2
LEGO's virksomhedstype er blandet, da de som før nævnt både producere og sælger deres vare, hvilket vil sige at det både er en produktions- og handelsvirksomhed.

1.3
Da jeg ikke kan finde noget konkret om LEGO's organisationsstruktur, forudsætter jeg, at de bruger linje- og stabsprincippet.

1.4
LEGO's SWOT analyse:

1.5
LEGO befinder sig på et homogent marked, det vil sige at deres kunder ikke fortrækker et produkt frem for et andet, da de jo er en virksomhed som sælger legetøj.

1.6
Ligesom alle andre virksomheder, er det vigtigt for LEGO at vide hvem de
er i konkurrence med, også selvom de er de førende indenfor legetøjsbranchen.

2.1
En segmentering er en proces man skal igennem, for at finde den helt rigtige målgruppe til en virksomhed.

2.2
Så nu hvor jeg skal bruge min segmentering til at finde LEGO's rette målgruppe, vil den se sådan ud:

2.3
Jeg skal nu til bruge SMOK modellen, til at vælge LEGO’s målgruppe
Størrelse og vækst – Da der jo er mange børn rundt omkring i verden, har segmentet en god størrelse også når der hele tiden når befolkningen vokser.

2.4
Det er vigtigt at LEGO kender sin målgruppe, så de kan rette deres fokus mod at producere produkter, der kan fange deres målgruppes opmærksomhed. Så når LEGO nu ved at deres målgruppe er børn i alderen 1-12+, kan de bedre finde på nyt legetøj og lave reklamer, som passer til børnenes alder.

2.5
Når jeg nu skal redegøre for LEGO’s kunders købsadfærd, vil jeg som et eksempel bruge LEGO City Hovedtorvet.

Uddrag
1.1
LEGO er et lejetøjfirma som blev grundlagt i 1932 af Ole Kirk Christiansen som har hovedsæde i Billund.

LEGO er en international virksomhed som både producere og sælger sine egne vare, samt har en webshop.

LEGO sælger som titlen lød "kasseformede elementer med koblinsorganer" altså legoklodser, minifigurer som senere hen er blevet et tredimensionelt varemærke og meget andet.

Derudover har LEGO også lanceret andre produkter, som tøjmærket LEGOwear, LEGO brætspil, samt en lang række ting med "LEGO knopper", som madkasser og salt og peber sæt.

LEGO har også udgivet en masse computerspil, racerspil og spil bygget over licenstemaer som Pirates of the Caribbean

Indiana Jones og Star Wars. Jeg valgte denne virksomhed, da jeg som lille elskede LEGO som var mit foretrukne legetøj.

1.2
LEGO's virksomhedstype er blandet, da de som før nævnt både producere og sælger deres vare, hvilket vil sige at det både er en produktions- og handelsvirksomhed.

En produktionsvirksomhed er en virksomhed der selv producere, de produkter som de sælger. En handelsvirksomhed kan være en af to ting:

En engrosvirksomhed, som køber vare hos producenter, som de så sælger videre til andre virksomheder. Dette marked kaldes B2B (Business to Business).

Og en detailvirksomhed der enten køber deres vare hos produktionsvirksomheder eller grossiter og som så sælger dem direkte til forbrugeren. Dette marked kaldes B2C (Business to Consumer).

LEGO er et aktieselskab, derfor står der A/S efter deres navn. Et aktieselskab er en selskabsform, hvor virksomheden opdeler sin værdi i aktier.

Aktierne kan herefter opkøbes af privatpersoner eller virksomheder. Aktionærerne hæfter begrænset for selskabets gæld, da de kun hæfter for deres egenkapital.

---

1.6
Ligesom alle andre virksomheder, er det vigtigt for LEGO at vide hvem de

er i konkurrence med, også selvom de er de førende indenfor legetøjsbranchen. I forhold til skydeskivemodellen, ligger LEGO i den yderste cirkel, som er alle produkter altså de er i bred konkurrence.

Det er de, da mange virksomheder sælger legetøj og ikke kun dem indenfor branchen. Butikker som Bilka, Føtex og selv Ikea sælger masser af forskelligt legetøj til børn.

2.1
En segmentering er en proces man skal igennem, for at finde den helt rigtige målgruppe til en virksomhed. Segmenteringen har 5 faser, der hver har nogle underfaser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu