Læskedrikke | Analyse

Indholdsfortegnelse
• Redegør kort for det danske marked for læskedrikke (max. 2400 anslag).

• Analyser for hvordan købsadfærden for læskedrikke har ændret sig. Analysen må max fylde 500 ord.

• Analyser hvordan forskellige udbydere på det danske marked for læskedrikke vækster

• Diskuter kort følgende udsagn (max. 2400 anslag):
• Konkurrenceformen på det danske marked for læskedrikke er monopolistisk konkurrence
• Substituerende produkter udgør en lav trussel på markedet for læskedrikke

• Producenterne i branchen er i høj grad påvirket af forbrugernes kulturelle forhold

• Identificer en væsentlig udfordring for en selvvalgt virksomhed i branchen for læskedrikke. Diskuter mulige løsninger for virksomheden.

Uddrag
Der findes mange typer af læskedrikke, og dermed også forskellige holdninger til, hvornår noget er en læskedrik.

Definitionen på læskedrikke er en alkoholfri drik,der består med eller uden kulsyrer. Der findes, som nævnt ovenover forskellige typer af læskedrikke. Der findes energidrikke, sodavand, saftevand, juice, iste mm.

Produkterne i læskedrikke branchen befinder sig både på B2B markedet. Produkterne befinder sig på B2B markedet fordi at, hvis vi kigger på distributionskæden

ville vi se at virksomhederne handler med hinanden. I de fleste tilfælde sælger producentvirksomhederne varerne til en grossist, altså engrovirksomheder

som videresælger samme vare i små mængder til detailvirksomheder, som dermed sælger varen til slutforbrugeren.

I Danmark er læskedrikke meget populært, og har gennem de seneste år vækstet. Her er de førende virksomheder Coca-Cola

som er distribueret af Carlsberg i Danmark, Pepsi Co og Royal Unibrew. Coca-Cola er klart markedsledere inden for læskedrikke branchen, mens virksomhederne Pepsi, Harboe og Royal Unibrew er markedsudfordre.

---

Der er mange forskellige udbydere på det danske marked for læskedrikke, og derfor er har jeg valgt at afgrænse markedet og fokusere på markedet for sodavand. Her ville jeg fokusere på 2 af de største virksomheder inde for sodavand; Coca-Cola og Pepsi Co.

Overordnet set er markedet for sodavand meget bredt og der findes adskillige sodavand drikke. De 2 førende drikkevarer er Pepsi og Coca-Cola

hvor Coca-Cola er markedsleder mens Pepsi er markedsudfordrer. Derfor er det svært for andre virksomheder at trænge sig ind på markedet. I min analyse ville jeg sammenligne begge virksomheders vækststrategi, og herunder inddrage

Både Pepsi og Coca-Cola har få samme strategier de bruger til at vækste med. Begge virksomheder vækster nemlig med integration.

Vækst via integration betyder, at en virksomhed opkøber sine konkurrenter. Dette er noget både Coca-Cola og Pepsi Co. har gjort.

Som nævnt tidligere, er forbrugerne begyndt at købe sundere, og dette har Pepsi reageret på. I artiklen ”Pepsico styrker snacksortiment med britiske chips”

står der at Pepsi supplerer deres portefølje med en chipsproducent som reaktion på, at forbrugerne er begyndt at fravælge sodavand.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu