Krig & Hykleri | Dansk Kronik

Indholdsfortegnelse
Krig Og Hykleri – Et Sand Sammenfald

Metatekst

Uddrag
Trods adskillige konventioner og internationale lovgivninger som Danmark og mange andre lande i vesten har skrevet under, bærer vores deltagelse og tilstedeværelse i konflikter verden over stadig konsekvenser.

Konsekvenser der både rammer os og menneskerne i de områder. Dette har skabt debat om hvorvidt et ansvar vi har som land for de beslutninger vi foretager os udenrigspolitisk.

Mennesker er mennesker. For siden tidernes morgen har mennesket kæmpet og dræbt for overlevelse og evolutionen peger på at krig og vold er en naturlig menneskelig adfærd.

For trods at krig gennem historien har medført til overvældende meget ødelæggelse og smerte, har det også medført til værdifuld læring og evolutionære fremskridt.

Dog tyder det ikke på at de denne værdifulde læring er blevet taget i brug af alle den dag i dag. Mange millioner af mennesker lever stadig på grænsen af overlevelse grundet konflikter verden over.

Konflikter som mange af landende dem selv ikke har skabt, men skyldes militær indrykning og besættelse af andre, hovedsageligt vestlige lande, heriblandt Danmark.

Disse konflikter har skabt en generation af mennesker som krigen vil gå gennem og følge resten af deres liv.

Men hvad betyder konsekvensen af at vi som land går op og forsvare diverse værdier som et påskud for uretfærdighed og for handlinger der er i direkte modstrid med international lovgivning og diverse konventioner. Må vi med dette hykleri stå til ansvar for de konsekvenser der rammer os herhjemme?

Krig ændrer mennesker
Vi hører ofte at landes tilstedeværelse som f.eks. USA’s i Irak og Afghanistan har formålet at stabilisere og skabe fred i området.

Flere tusinde soldater sættes ind i et område og i en konflikt, som man kunne argumentere i bund og grund ikke vedrørende dem.

På samme måde ville dette være noget som de fleste danskere også ville være utilfredse med, hvis russiske soldater var til at færdes Københavns gågader.

Den politiske og moralske kultur i USA, og hermed også NATO-landene, giver hermed mulighed for samarbejde til at fuldstændig ødelægge et helt land og dræbe hundredtusinder af mennesker i processen, uden en glimt af retfærdiggørelse.

Med hvad giver os ret til at deltage i krige uden nogle former for medlidenhed for de mennesker krigen rent faktisk rammer?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu