Konsekvenserne af Brexit for både EU og UK | Analyse

Problemformulering
Vi vil redegøre for baggrunden bag Briternes valg om at forlade EU,
vi vil redegøre for Danmarks handel med Storbritannien.

Vi vil analysere fordele samt ulemperne ved Brexit for både Storbritannien og Danmark. Vi vil herefter vurdere om det har været til gavn for Storbritannien og Danmark.

Vi vil Perspektivere hvorvidt briterne vil fravælge Brexit hvis de får muligheden for at være med i EU igen.

Indledning
Vi har valgt at tage udgangspunkt i konsekvenserne af Brexit for både EU og UK. Fordi det var det emne vi vandt mest interessant i vores gruppe.

Vi finder det relevant fordi det er både med til at påvirke Danmarks økonomi, men også resten af Europa.

Indholdsfortegnelse
Fremlæggelse
- Baggrunden bag Briternes valg om at forlade EU:
Danmarks handel med Storbritannien
Fordele samt ulemperne ved Brexit for både Storbritannien og Danmark
Vil briterne fravælge Brexit hvis de får muligheden for at være med i EU igen.
Problemformulering

Uddrag
Der har været mange snakke om hvorvidt befolkningen var sat ind i hvad de stemte på, her menes der at folket ikke har været ordentligt informeret i forhold til valget relevans og konsekvenser.

I årene efter har der været spekulationer om hvorvidt briterne ville stemme imod Brexit efter de har fået et bredere indblik i situationen.

Ud fra vores analyse kan vi formode at resultatet af en ny afstemning vil være noget nær det samme som i 2016, det kan dog måske hælde over mod et nej.

Avisen “The Times” har lavet en analyse i samarbejde med “Yougov” som viser at 7 % briterne der stemte for Brexit har fortrudt deres valg

samtidig er 7 % i tvivl om hvad de vil stemme hvis de fik muligheden igen. 86 af de adspurgte ville dog stadig stemme for brexit.

En af årsagerne blandt den tvivlen sker da Storbritanniens økonomi er blevet væsentligt forringet inden for kort tid og landets position i verden er blevet værre

Da aftalen mellem EU og Storbritannien skulle laves, var det kun 25% af vælgerne der fandt Theresa May’s aftale med EU som en god ting for nationen.

Vi vurderer at chancen er 50/50 for at briterne ville tilbage til EU og at det er et emne der vil blive berørt og diskuteret i mange år endnu
Det klart første og mest effektivt er at lave en handelsaftale.

I den skal indgå at den moms reguleret, og toldf5rit. Samtidigt skal man sørge for at prøve at opnår de samfundsøkonomiske mål

hvis de opholdes, giver det mere tiltro til valutaen, samtidigt er Storbritannien en af de førende inden for vacciner, jo før deres land kan lukke op, desto hurtigere kan de skubbe deres egen økonomi bedre i gang.

Det vil også give tiltro til valutaen, som vi kunne konkludere, var rigtig vigtig. Ligeledes kan de også søge en masse vacciner, hvis de selv er vaccineret.

Dette er en varer der er kæmpe efterspørgsel på her under Corona, og det giver briterne en stor mulighed, i form af at de har en del vaccineproducenter.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu