Innovative iværksætteridéer skaber virksomheder med vækst

Danmark er kendt for at huse en masse iværksætterlyst. Unge som gamle har trang til at afprøve idéer, og idéer er der generelt nok af. Derfor er det også vigtigt, at man som land støtter op omkring disse (til tider) optimistiske iværksætteridéer, som potentielt set kan være med til at sætte Danmark på verdenskortet.

Danmark har i dag store virksomheder såsom LEGO, Arla og Novo Nordisk, som vi kan være yderst stolte af. Man må dog ikke glemme de lidt mindre iværksættervirksomheder, som skaber arbejdspladser i Danmark, og som ikke blot sælger indenfor de danske grænser men også udlandet.

Går man selv med en iværksætter i maven, så håber vi, at nedenstående kan fungere som en inspirationskilde samt et springbræt til at kaste sig ud i det.

Skalér forretningen til hele Europa med en webshop

Har man en fysisk butik i en by i Danmark, så vil ens segment være relativt begrænset. Har man derimod en webbutik, så er hele Danmark med få klik blevet potentielle kunder. Kigger man endvidere på, hvor lidt der faktisk skal til, for at åbne sin webshop i andre Europæiske lande, så kan man indenfor (relativt) kort til åbne op i resten af Europa.

Pludselig er den potentielle kundegruppe gået fra blot at være en enkelt by til at være hele Europa. Det er klart, at det naturligvis ikke er helt så nemt, som vi får det illustreret i det ovenstående, men selve tankegangen kan man med fordel tygge videre på.

Teeshoppen fra Aalborg er et godt eksempel

Kigger man på en virksomhed i Aalborg, der hedder TeeShoppen.dk, så ses det her, hvordan man kan gå fra at servicere lokalt til at brede sig ud i hele Europa. Ved brug af Teeshoppen rabatkode og strategisk klog markedsføring, er virksomheden i dag at finde i mange af Europas lande. Selvom at Teeshoppen også har en fysisk butik i Aalborg, så formår de samtidig at sælge deres tøj til kunder i hele Europa. Det er et godt eksempel på, hvordan man går fra at være en lokal virksomhed til pludselig at sende pakker henover landets grænser.

Hvordan kommer du videre med din innovative idé?

Har du lige nu en innovativ idé, så kan det være svært at lade være med at arbejde på den – og det håber vi også, at du gør! Du kan nemt finde frem til eksperter indenfor den branche, som du ønsker at entrere. Du kan i dag benytte dig af Facebook eller LinkedIn, og langt de fleste eksperter vil være ganske villige til at besvare de spørgsmål, som du måtte have.

Det er vigtigt, at man ser det som en lærerig proces, og at man ikke forventer at få succes fra dag 1. Rigtigt mange virksomheder, såsom Teeshoppen, har i mange år kæmpet for at nå dertil, hvor de er i dag. Ser du det derfor som en lærerig proces, så bliver du heller ikke skuffet, hvis det tager flere år at løbe din innovative idé i gang.

Vi ønsker dig al muligt held og lykke i din innovative færd mod succes!

Få adgang til hele opgaven