Indledning
For mange mennesker sidder en vigtig del af deres identitet på kroppen nemlig tøjet, og det er uanset om man går op i stil eller ej. Hvad betyder stil? Og hvad kan man bruge den til?

Optimer dit sprog - Læs vores guide og scor topkarakter

Uddrag
Vi udtrykker vores identitet gennem frisure, interesser og i høj grad vores tøjstil. Nogle går meget op i at signalere, hvem de er gennem deres udseende, mens andre er lidt mere ligeglade med, hvad deres tøj udtrykker.

For de fleste gælder det dog, at de på en eller anden måde ønsker at udtrykke noget om dem selv gennem deres stil. Men er vores identitet altid den samme i alle de forskellige situationer, vi indgår i? Er der ikke forskel på, hvordan vi ser ud, når vi er til farmors fødselsdag, sammen med vennerne eller på arbejde?

Jeg husker tydeligt, da jeg var lille, at min mor sagde: ”Når man skal til fødselsdag skal man have pænt tøj på.”

Vi skulle være fine, og jeg blev iklædt en nystrøget hvid eller lyseblå skjorte. Da jeg var lille, synes jeg det var noget pjat, fordi jeg hellere bare vil have min yndlings T-shirt på.

Men med tiden da jeg blev ældre, synes jeg det var på sin plads, og da jeg voksede ud af skjorterne, blev der købt nye hvide og lyseblå ind. Og til min søsters konfirmation toppede jeg den op med en butterfly.

Det var jo en ekstra stor begivenhed. Så med min tøjstil viste jeg, at det var en særlig festlig begivenhed og sammen med de andre gæster viste vi konfirmanden respekt.