Indholdsfortegnelse
9.1 : Radikale og inkrementel innovation
9.2 : 4p-modellen
9.3 Innovation i digitale virksomheder
9.4 Brugerdreven innovation
ØVELSE 9.1 : INNOVATIVE IT-PRODUKTER
ØVELSE 9.2 : PLACER PRODUKTER I MODELLEN
ØVELSE 9.3 : ER DER TALE OM INNOVATION?
Innovation i digitale virksomheder

Uddrag
Innovation i IT betyder at det er:
● Nytænkende
Det der menes med nytænkt er, at det er noget helt nyt som ingen har opfundet.

Den er nytænkt - man samlede gamle teknologier i ét samlet produkt.

Desuden opstod der i samspillet mellem de enkelte produkter noget nyt. For eksempel kan en håndholdt gps kombineret med et elektronisk kort bruges til at navigere rundt med. Dette er en erstatning af brugen af et papirkort.

● En forbedring
En forbedring er når man gør et eksisterende produkt bedre.

Den er også en forbedring, da man kan nøjes med ét produkt som erstatning for en række produkter. Det er praktisk. Forbedring af selve produktet eller noget som produktet kan bruges til.

● Relevant
Det er et produkt som folk faktisk gerne vil bruge, og som ikke er ligegyldigt. Det skal ligesom have en værdi for den enkelte.

Og til sidst er en smartphone relevant. Et eksempel er anvendelsen af apps til at finde pårørende efter naturkatastrofer.

---

1. Den digitale købmand
Den digitale købmand vil helst gerne sælge sine varer i en fysisk butik, men er blevet tvunget til også at sælge over internettet, da det er blevet populært at handle online.

2. Webshoppen
Webshoppen sælger kun deres varer online, hvor fysiske produkter bliver købt hos grossister og bliver solgt til forbrugerne ved hjælp af en webshop.

Som følge af forbrugernes stigende tillid til at handle over nettet, er en del sprunget med på vognen. Konkurrencen er stor, fordi at man ofte konkurrerer ikke kun lokalt/nationalt, men også globalt.

Hvis man sammenligner det med fysiske butikker så har webshops mulighed for at have mange varenumre dvs. at de ikke har den samme begrænset mængde hyldeplads som fysiske butikker og tilbyder et meget bredere og dybere udvalg.

3. Den digitale producent
Den digitale producent laver fysiske produkter som kan anvendes til at kommunikere med andre produkter. Det kan fx være en fjernbetjening, hvor den kommunikerer med TV’et for at den skal skifte kanal.