Indledning
Man hører tit at børn til kriminelle har det svært, og at der har været nogle konsekvenser i deres hverdag som gør at de reagerer på andre måder end de fleste.

I dokumentarfilmen ”Indefra - Far bag tremmer” kommer vi helt tæt på hvordan det er at have en forælder som kriminel, og hvordan det er at vokse op i en dysfunktionel familie.

Dokumentarfilmen ”Indefra - Far bag tremmer” er en deltagende dokumentar, hvor vi kommer ind og ser verden for to drenge

Jonas Andersen og Simon Andersen. Vi ser hvordan deres far Boris Andersen, sidder i fængsel, og hvilke konsekvenser hans handlinger har haft for familien.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Anders Agger journalisten i dokumentaren er nysgerrig og forstående, overfor de personer der er medvirkende i filmen.

Simon han prøver at virke hård udefra, med at han begår småkriminalitet og joker lidt med det, men han er dog en følsom dreng, som vi kan se når han er i kirken med familien, for at se sin far optræde.

Jonas er en ung dreng som virker til at have styr på sine ting. Han går i skole, arbejder og virker meget åben. Han skammer sig ikke over at hans far er i fængsel, det er noget han godt kan snakke åbent om.

Dog er det ikke noget at prale over, så i situationer hvor det passer ind kan han godt fortælle om det.

Boris er en far som godt ved at hans handlinger har haft nogle konsekvenser, og han fortryder helt sikkert det han har gjort. Mest fordi det også er gået ud over hans børn.

I dokumentaren snakker personerne ikke direkte til kameraet, men til journalisten Anders Agger, som gør at vi for et indblik i en samtale.

Det giver en form for samtale mellem intervieweren og den der bliver interviewet, som giver os et indblik i den samtale, og gør os til observerende tilskuer.