Herman Bang | Præsentation af forfatter

Uddrag
Herman Joachim Bang blev født i 1857 i et præstehjem i Adserballe på Als. Hans tidlige barndom var lykkelig, og han havde et meget tæt forhold til hans kærlige mor. Hun indlærte litteraturen i Herman Bang fra helt lille og det skabte en livslang forelskelse i teatret.

Familien flyttede i 1863 til Horsens, hvor faderen, pastor Bang, viste sig at blive en succesfuld prædikant, men han led af migræne og depressioner, der kastede en skygge over hjemmet Moderen dør da Herman Bang er 13 år gammel

og efterfølgende bliver Herman Bang og hans broder anbragt på Akademiet i Sorø, hvor Herman Bang går i skole og bliver student.

Herman Bangs store og første drøm, var at blive skuespiller, men han starter med at flytte til København som 18-årig og bliver optaget på jurastudiet, men han var ikke en flittig studerende.

Han lever et sorgløst liv på cafeer og konditorier, for de penge hans generøse farfar har efterladt ham, og dem bruger han flittigt af.

Da han en dag opdager hans bunke penge er meget slunken, må han finde på noget. På under et døgn skriver Herman bang sit første teaterstykke, som også er begyndelsen på hans forfatterskab. Der bliver ikke indbragt særlig mange penge, så derfor er Herman Bang begyndt som journalist.

Herman bang er den der indfører reportagegenren i de danske aviser, og det var helt usædvanligt at journalisten var til stede under begivenhederne. Herman bang skriver om kulturlivet, teater, det aktuelle, sociale forhold samt fattigdom og nød.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu