Heaven | Analyse | Josefine Kirkeskov

Indledning
Vil lever i et samfund hvor ”kravende” til hvordan et ægteskab skal være, er ved at dø. Vi skal ikke mange år tilbage for at det ville være unormalt at være to kvinder gift, to mænd eller noget helt tredje.

Der er helt naturligt opstået nye muligheder på hvordan et ægteskab skal foregå. I dag handler det ikke altid om mor, far og børn. ægteskab er ikke som i alle de romantiske film der er.

Ægteskab findes i mange former og på mange forskellige måder. Hvis man indgår i et ægteskab, er det vigtigste bare at man gør det på den måde så begge parter har det godt.

Uddrag
Det første man ser i filmen nogle klip af nogle smukke idylliske marker med en masse fuglesang.

derefter skifter klippet hen på scene af Victora og Oscar der har et lille intimt øjeblik (0:30) det første minut virker alt perfekt, derefter ser man dem gå mod hendes forældres hus.

Da de træder ind i huset, hører de at nogle har sex ovenpå. Her ser man hurtigt hvor glad Victoria bliver for at hendes forældre stadig er lykkelige.

”De blev gift lige dernede. Min far havde sådan et bordeauxrødt jakkesæt på. De var så flotte” (2:53) her får man et indtryk af at Victoria gerne ville have et forhold der minder og hendes forældres og at hun beundrer at de stadig kan holde gnisten i gang, her er alt stadig godt.

Men pludselig vender situationen sig. Hendes far kommer hjem og hun opdager at han slet ikke at være hjemme men ude og handle.

Da Victoria så spørge hendes far om vår mor er, siger han hjemme uden at virke bekymret (3:33).

Man kan med det samme se at Victoria har svært ved at tackle situationen. I det kommer mor ned for at sige hej hun har en fin cardigan på og bag hende går Emanuel og her for Victoria bekræftet er det ikke var hendes forældre der var samme.

Man kan tydelig se forvirringen I Victorias øjne. Victoria har tidligt i kortfilmen åbnet op for hendes forældres kærlighed blandt andet der hun nævner deres bryllup.

Da denne situation skaber frustrationer, kan vi allerede nu se hvordan at Victoria bliver forvirret i forhold til hvad og hvordan hendes omfatning af kærlighed er.

Hendes syn og holdning til hvordan et forhold skal opbygges, er på baggrund af hendes forældres tidligere forhold har været.

Derfor har hun svært ved at vænne sig til at deres forhold er blevet erstattet af en ny form for kærlighed.

Der sker også forandringer I Victorias eget forhold det bliver påvirket af at Oscar slet ikke deler frustrationerne på samme måde som Victoria.

Han mener hverken at det er rigtigt eller forkert at have den anderledes livsstil som hendes forældre har nu. Victorias mor er meget energisk, og højtråbende hun er ikke bleg for at viser sig selv frem.

Om aftenen sidder de alle omkring et bål. Bålet kan symbolisere frelse eller straf, det passer godt til Victorias tanker da hun, tænker over hvor vidt hun skal tilgive hendes mor.

Da hun vil konfrontere hendes mor, bliver Victoria filmet med fugleperspektiv og hendes mor med frøperspektiv. Det får Victoria til at se lille og svag ud og hendes mor selvsikker og stærk.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu