Analyse “Heaven” af Josefine Kirkeskovs, 2015

Opgavebeskrivelse
Skriv en analyse om syndefaldet som motiv. Din opgave skal indeholde en analyse og fortolkning af Josefine Kirkeskovs novellefilm “Heaven” (2015). Du skal bl.a. fokusere på fortællerens forståelse af sig selv.
Giv en perspektivering til en eller flere tekster, der benytter sig af syndefaldet som motiv.

I skemaet herunder kan du få hjælp til opgavens struktur, og der er forslag til sætninger, du kan bruge i opgaven. Du skal selv færdiggøre sætningerne og selvfølgelig skrive mere til. Hver kasse er et forslag til et afsnit i opgaven. Husk, at sætningerne kun er tænkt som inspiration, og ikke som den eneste måde at skrive opgaven på! Vær opmærksom på, at du inden for den enkelte boks kan vælge at organisere din tekst i en anden rækkefølge, end den rækkefølge eksempelsætningerne lægger op til.

Med hensyn til opgavens struktur: Tænk tilbage til opgaven om ”Der er en yndig mand”, hvor vi arbejdede med strukturen på en analyseopgave.

Indledning
Vi lever i dag i et senmoderne samfund, hvor de gamle traditioner er blevet forældet, og der er kommet nye muligheder og lyster, som holder et ægteskab kørende. I dag handler det ikke bare om mor, far og børn, men om seksuel og kemisk tiltrækning.

Derfor er vi begyndt at tage hånd om alternativer, hvis gnisten er gået ud. Samtidig bliver vores syn til hinanden konstant påvirket af sociale medier og skaber et glansbillede af, hvordan man skal opføre sig og se ud for at opnå tilfredsstillende og man får sin accept igennem ”likes” og kommentarer.

Det gør at mennesket i dag, har store forventninger til det seksuelt tiltrukne køn, når man er vant til at se unaturlige skønheder på internettet. Derfor er der mange, der iscenesætter sit eget kærlighedsliv med andre, hvilket skaber jalousi og mangel selvtilfredshed. Men hvad er tilladt i et moderne parforhold, og hvad er ikke?

Indholdsfortegnelse
Overskrift

Indledning

Præsentation af teksten
Kort resumé Genredefinition

Fortæller og synsvinkel

Personkarakteristik

Miljøkarakteristik

Motiv og tema

Uddrag
Victoria virker, som en ganske almindelig dansk ung kvinde. Både på det ydre, hvor man ser en lyshåret pæn kvinde, hvor intet specielt skeller sig ud ved hende. Det samme gælder også det indre, før 3 og et halvt minut inde i kortfilmen, hvor hele hendes forstand vendes på hovedet. Den søde og uskyldige hun syntes at være før, stiller nu spørgsmål til alt, hvad hendes forældre har lært hende. Det ændrer hendes psyke fuldstændig. Hun er ikke længere den ubekymrede unge kvinde.

Man får indtryk af, at Victoria ser forældrenes forhold som det levende bevis på den store kærlighed. Det ses især på den måde scenerne med hendes forældre filmes på, i det da det kommer fra hendes synsvinkel. ”De blev gift lige dernede. Min far havde sådan et bordeauxrødt jakkesæt på. De var så flotte”. (1:10-3:25). Her får seeren et klart indtryk af, at Victoria gerne vil have et forhold ligesom sine forældres, og beundrer deres forelskelse. Men efter faren kommer hjem og fortæller at han har været ude og handle, sker forvirringen hos Victoria.

Victoria havde tidligere åbnet op om hendes forældres kærlighed og seksualitet, hvor hun nævner sin fars bordeauxrøde jakkesæt, han havde på, da de blev gift. Farven rød symboliserer kærlighed og seksualitet, men det er også farven for vrede og aggressioner.

Det kan betyde, at vi allerede nu ser, hvordan at Victoria bliver forvirret i forhold til hvad og hvordan kærlighed er. Først ser vi hendes glæde, når hun fortæller om hendes far jakkesæt, og derefter ser vi hendes frustration og forvirring, når hun ser hendes mor, som også har en bordeauxrød trøje på.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her