Gud taler ud | Artikel

Indledning
Romanen der er skrevet af Jens Blendstrup har titlen Gud taler ud. Den er udgivet i 2011 af ePub- produktion.

Man har hørt om det flere gange, man kender måske selv til det eller har nært kendskab til en som har oplevet det, at have en far som er meget aggressiv og alkoholiker, som kan skabe frygt og utryghed i hjemmet.

Dette scenarie får man beskrevet i Jens Blendstrups autofiktion gud taler ud. Historien bygger på Jens Blendstrups liv, med en far som han kalder gud, som er alkoholiker og er ham der har magten i familien.

Jens Blendstrup beskriver i detaljer om, hvilken udvikling familien og specielt faren gennemgår i livet lige indtil hans død.

Uddrag
Den ydre konflikt ses ved, beskrivelsen af Jens Blendstrups opvækst som er billigende i et pænt villakvarter i Risskov, hvor han har en stor psykisk terror, i form af sin far som er ud reagerende og dominerende mod sin familie.

Jens Blendstrup formår at inddrage det fiktive og det faktuelle, som gør at hans roman Gud taler ud, hører under genren autofiktion.

Det er en blanding af skønlitterær roman og en klassisk selvbiografi, på den måde skaber Jens Blendstrup en dobbeltkontakt og læseren skal derfor selv skelne mellem hvad der er fiktion og hvad der er faktuelt.

Ved at anvende tredjepersonens alvidende fortæller teknik, skaber Jens Blendstrup ved at angive sig selv som en værende en fiktiv person i romanen.

Ved at bruge traditionel fiktionsteknik, sætter Jens Blendstrup skarpt på, valget i at skrive værket i 3. person alvidende, kommer romanen til at fremstå objektiv, da historiens peronfortæller skildrer historien efter en subjektiv holdning.

Det er fortællertypen, personalefortæller som Jens Blendstrup benytter sig af, da forfatteren er forbundet med en af karaktererne

som er den yngste søn i familien, han benytter dog ikke betegnelsen jeg og han omtaler sin mor ved eget navn, hans brødre som sønner og faren som Gud.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu