Gud taler ud | Analyse | Jens Blendstrup | 10 i Karakter

Indholdsfortegnelse
Analyse:
Gud taler ud som autofiktion:
Sags rapport om gud:

Uddrag
I denne opgave vil vi analysere romanen “Gud taler ud“. Romanen er en fiktiv roman, der er skrevet af Jens Blendstrup.

Romanen er udgivet i år 2004. Jens der er beskrevet som “Guds søn“, skriver om livet i deres familie, med fokus på faderen Guds alkoholmisbrug, og hvordan deres oppe og nedture som en familie ser ud.

Ud fra denne bog kan man godt se, hvordan et alkoholmisbrug kan påvirke en hel families sammenhold, det ses også tydeligt i bogen, men faktisk også ude i den virkelige verden i dag.

Vi vil i denne opgave tage fat på ciceros pentagram, hvor vi også vil lave indholdsanalyse, miljø og tid, samt noget personkarakteristik, hvor vi til sidst runder af med en afsluttende konklusion.

“Gud taler ud” har fokus på faderen (Gud). Gud hedder rigtigt Uffe og er en ung herre på 54 år gammel. Det er guds liv der i bogen bliver taget udgangspunkt i og ham handlingen strækker sig over.

Gud har fire sønner og en svensk kone Gerd Lillian, som han holder meget af. Gud drikker rigtigt meget, og bliver en dårlig person når han drikker som hans søn Jens prøver at forklare:

“Men han kunne vel også drikke lidt mindre, og i det mindste sove lidt” (Blendstrup, side 9, linje 4-5) Han er en meget impulsiv mand, som der kan ses i den første sætning i bogen: “Gud køber hus” (Blendstrup, side 3, linje 1)

Her køber Gud et hus uden at inddrage familien. Guds alkoholmisbrug skaber en masse problemer for familien, og hans fire sønner har derfor svært ved at se ham i øjnene, som også kan ses her:

“Og der er ikke god luft mellem far og søn. Gud har nemlig været på Færgekroen med sin gamle skolekammerat Gjedde og fulde blev de, og dermed har de skandaliseret farfars navn” (Blendstrup, side 13, linje 2-5)

Deres hverdags svinger meget efter om Gud er i godt eller i dårligt humør. Han bruger mange af familiens penge på alkohol, og det gør, at familien ikke har særlig mange penge.

Gud bliver med tiden mere og mere syg, og lægerne finder ud af, at han har sygdommen kræft, som til sidst i bogen er grunden til

at han går bort: “Gud er endelig død. En uge på et hospice var åbenbart nok” (Blendstrup, side 68, linje 1-2)

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu