Grækenland og Tyskland

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
A. Lav på baggrund af bilag 1 en beregning der beskriver udviklingen i Grækenlands befolkning fra 2011 til 2017
B. Forklar, med udgangspunkt i beregningen og bilag 1, hvordan den demografiske udvikling kan påvirke Grækenlands offentlige finaser på kort og lang sigt.

Opgave 2
A. Forklar, på baggrund af bilag 2, hvordan kursen på Grækenland og Tyskland statsobligationer alt andet end lige har udviklinger sig i perioden 2009-2012
Opgave 2a
Opgave 3
- Privatforbrug
- Offentligt forbrug
- Investeringer
- Export
Opgave 4

Uddrag
Opgave 2
A. Forklar, på baggrund af bilag 2, hvordan kursen på Grækenland og Tyskland statsobligationer alt andet end lige har udviklinger sig i perioden 2009-2012
Den effektive rente på 10-årige statsobligationer for Grækenland lå i starten på 4,5% hvor den tyske lå på 2,5% det er ikke en særlig god rente i perioden. Men der mærkelig er hvad der sker i de næste par år, der sker nemlig det at de græske kreditværdigheder falder enormt, så synes det er lidt mærkeligt at renterne på obligationerne steg. Men hvis kigger på Tyskland opretholdes tilliden og det går at fra år 2009-2012 falder med cirka 2 %.

---

Investeringer
Ved investeringer kigger vi på Grækenlands og Tysklands bruttoinvesteringer, bruttoinvesteringer indebærer reinvesteringer og nettoinvesteringer. Hvis vi kigger på væksten i investeringer i Grækenland, vil der komme med en stigning på cirka 5,3% og det måles i det i faste priser. Hvis vi så kigger på Tyskland, vil der kun komme en stigning på cirka 3 %. Men hvis vi kigger på begge stigninger, kan vi sige at det er meget positivt altså det er meget høje vækstrater. De tyske investeringer kommer nok på grundlag af den stigende vækst der allerede er i landet det kan sige fordi at der har været nogle år hvor der ikke har været en tilfredsstillende vækst, som man kan se i bilag 6. det der gør der vil komme bedre og større investeringer er nok det efterspøgelse der er i Tyskland. Men man ser også at der er stigende eksport i landet og det kan også være grund til de stigende bruttoinvesteringer, man kan også se at renten på byggeri investeringer stiger med cirka 3,2% som nok kommer fordi at det er så billigt at låne penge i Tyskland.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu