Fremstilling af “12-talspigerne”

Opgavebeskrivelse
Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger fremstillingen af ”12-tals-pigerne”.

I din undersøgelse skal du lave en sammenlignende analyse af ”Kald mig ikke en af ’de perfekte piger’” (tekst 2a) og ”Jeg er en 02-pige” (tekst 2b).

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:
— At analysere virkemidlerne i de to tekster, herunder undersøge kommunikationssituationen og argumentationsformen.
— At sammenligne, hvordan de to skribenter når deres målgruppe.
— At formidle din tekstforståelse klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning.

Omfang af din artikel: tre-fire normalsider å 2400 enheder (antal anslag inklusive mellemrum).

Indledning
Begrebet ”12-talspige” er blevet mere udbredt i nyere tider, og selvom at 12 er den højeste karakter man kan få, så bliver dette begreb oftest brugt på en mere negativ måde, hvor der tit antydes at piger der får rene 12-taller, er psykisk skrøbelige, for ambitiøse, perfektionistiske og kun fokuserer på præstationen.

Men denne negative tilgang til begrebet får dog hurtig kritik, af de piger der bliver stemplet med at være en ”12-talspige”, dog er begrebet blevet mere nuanceret, og man begynder at se mere på, hvordan præstationssamfundet som vi lever i, har en negativ effekt på mange studerende.

Det er denne modstand, som vi særligt kan se i Sofie Nellemann Krygers kronik ”Kald mig ikke en af ´de perfekte piger´” hvor hun lægger fokus på de fordomme og den kønsdiskrimination der følger med begrebet.

Men der findes ikke kun debattører som argumenterer for at begrebet er en kritik af specifikke personer, men at man også kan se, at det er et udtryk for et generelt problem med præstationssamfundet, som er det primære synspunkt i Caroline Thorsfelts blogindlæg ”jeg er en 02-pige” hvor at hun gør opmærksom på, at man ikke bør dømme folk ud fra deres karakterer, og der bliver også stillet spørgsmålstegn til det karaktersystem, der er i dagens Danmark.

Uddrag
Hvis vi kigger på Thorfelts debatindlæg, så kan vi se at den er skrevet på hendes egen personlige blog, det betyder at det er helt naturligt i denne kontekst, at have fokus på hendes eget liv og erfaringer, det betyder også at hun kan tillade sig at skrive på en mere personlig og uformel måde, da modtageren er en specifik målgruppe i form af nogle følgerer, som har fulgt med i Thorfelts liv, og har dermed kenskab til hendes livssituation.

Man kan også sige at hendes målgruppe i dette debatindlæg, typisk ville være unge mennesker, der har genskab til at føle angst over en eksamen eller for at få lave karakterer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her