Forfatteren Helle Helle | Opgave | 10 i karakter

Indledning
Forfatteren Helle Helle er kendt for sine hverdags-virkelige historier/tekster. Hendes skriveværker er ofte med en dybere mening, og en såkaldt undertekst som skal analyseres, for at hendes tekster er mere spændende.

Mange af hendes tekster er om miskommunikation, og bekymringer mellem mennesker, hvilket sprogligt og stilistisk er meget i samme stil

som den også meget kendte Herman Bang. Ligesom Herman Bang er Helle Helle opvokset i udkants-Danmark, mere specifikt på Lolland.

Uddrag
De tre primære personer som bliver præsenteret i novellen, er venneparret som er bestående af jeg-fortælleren, og hans/hendes ven.

Naturligvis er kvinden der besvimer også en stor del af novellen, også selvom vi ikke høre specielt meget om hende, så omhandler hele situationen og fortællingen om hende.

Jeg-personen virker som en person med situationsfornemmelse, men alligevel lidt genert eller tilbageholdt. Det kan man se på eksemplet hvor han/hun gerne vil hjem, men vennen vil blive og hente popcorn og diverse ting

mens kvinden ligger bevidstløs. Jeg-personen virker genert, eller måske mere usikker. Stykket efter jeg-personen kommer tilbage med cola til vennen

tænker han/hun en hel samtale, om hvorvidt han/hun gerne vil hjem, som en forberedelse, hvilket er et tegn på usikkerhed.

Vennen på den anden side tænker rationelt, og uden mange følelser. Han/hun bruger tiden på at lave ligegyldige ting som at læse og hente popcorn, i stedet for at hjælpe den bevidstløse dame.

Han/hun virker lidt selvoptaget, ligesom mange af de andre mennesker, som heller ikke gør noget nyttigt eller hjælpsomt i situationen.

Vennen sammenligner den bevidstløse kvinde med en gravhund, hvilket er ekstremt upassende i sådanne situation, i stedet for at gøre noget nyttigt og medmenneskeligt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu