Indledning
At opdrage sit barn optimalt kan tilsyneladende være umuligt. Der er blevet skrevet utallige bøger på dette område.

Det virker til at være noget, som alle har en mening om. Lige fra almindelige mennesker, til filosoffer af første rang, som Jean Jacques Rousseau har formidlet hvordan børn bør opdrages.

Særligt omdiskuteret er balancen mellem barnets selvstændighed, og forældrenes ”blanden sig”. Netop denne balance forholder viceskolelederen Thomas Skov sig til i sit debatindlæg, ”Forældreskabet har sejret ad h… til”, som blev publiceret i Berlingske den 21. december 2014.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Hovedpointen i Thomas Skovbos debatindlæg er at danske forældre i for høj grad engagerer sig i deres børns aktiviteter.

”vi nurser vores børn i en grad, der fritager dem retten til at lære selv”. Thomas Skovbo foreslår i stedet at forældre bør engagere sig mere i sit eget private liv, og engagere sig mindre i deres børns.

Debatindlægget påpeger det forkerte i at forældre, der i dag arbejder mere end nogensinde, skal finde tid til at deltage i deres børns liv i så høj grad. Det er nemlig pinagtigt for forældrene gang på gang at skulle trække et falsk og fingeret smil på læben til arrangementer som ”store bagedag”.

Et andet centralt synspunkt som Thomas Skovbo fremstiller er at en mindre deltagelse i børnenes liv også ville være gavnligt for børnene. På denne måde lærer børnene at stå på egne ben, og ikke være afhængige af at mor og far altid står med på sidelinjen med økologisk frugt.

Børnene skal have stærke rollemodeller, som ikke bukker under for presset fra samfundet om at ”curle” sine forældre. For ”børn gør det, vi forældre gør, og ikke det vi siger”, og derfor må forældre tage sig sammen og turde at være ”egoistiske”, og gå sine egne veje.

Et tredje og sidste centralt synspunkt er at mænd bør være mere ”mandige”. En mand skal handle selvstændigt og turde sige tak, men nej tak til arrangementer.

Dette vil børnene, men især kvinderne takke ham for, da ”de drømmer om, at vi råber ”røv” og skrider ud i verden for at gøre noget selv”.