Indledning
Klokken var 20:20, jeg sad søndag aften og kiggede på min Facebook. Pludselig ud af blå kommer der et delt opslag op, med overskriften ”Fodboldspilleren Lionel Messi, skifter til fodboldklubben Manchester City”.

Allerede inden jeg læste artiklen, vidste jeg at det ikke kunne være rigtigt, det måtte være nogle fake news. Efter at have læst artiklen, blev jeg nødt til at undersøge om det virkelig kunne passe.

Som jeg havde forudset, var det fake news, Messi havde ikke skiftet klub. Det var nogle såkaldt rygter, der havde gjort at journalister, havde brug for overskrifter som fangede modtageren.

Uddrag
Udgangspunktet i teksten ”Fem veje til bedre journalistik”, af Amalie Kestler, er hvad der skal laves om på, for at kunne forbedre journalistikken.

Kestler starter med at snakke om handlinger frem for holdninger. Her omhandler det sociale medier der nu skriver historien

på baggrund af noget, en politiker eller en offentlig person har udtalt sin holdninger og meninger, på henholdsvis Facebook eller Twitter.

Men kan det passe at de sociale medier har så meget magt? Verden udvikler sig hurtigt, og det samme gør magten for de sociale medier.

Hvis en politiker eller en offentlig person, skriver ”noget forkert”, i andres øjne, ville de sociale medier straks skrive om det, og det kan ødelægge meget for den person som nu har sagt det.

Kestler snakker også om indhold frem for anklager. At mennesker fokuserer mere på hvad hovedpersonen holdning til denne anklage, i stedet for hvad sagen enlig indeholder.