Er reality-tv public service | Analyse | Anders Storgaard

Indledning
DR er kendt for at bringe samfundsmæssige og kulturelle viden ud til befolkningen, og har bidraget med serier som “Borgen” og “Debatten”

som blev et kæmpe hit, da mange unge mennesker pludselig fik interesse for politik, og det har været et af DRs motto i de seneste par år.

Dog er DR begyndt at bevæge sig hen i noget realityshow, da de har udtalt, at de gerne vil sende 12 dansker ud til en øde ø, hvor det handler om overlevelse.

Dette bliver diskuteret af forskellige kilder, og hver især benytter sig af gode argumenter og forskellige baggrunde.

DR har truffet at lave et realityshow, som skal omhandle om overlevelse, hvor 20 dansker vil blive sendt ud til en øde ø.

Uddrag
Mange vil dog være uenig i denne påstand og en af dem er journalisten Nikola Nedeljkovic Gøttsche, som udtaler “Reality bør ikke være et skældsord”

han mener ikke at DR bevæger sig væk fra den kulturelle eller samfundsmæssige viden, da han mener at ideen om at sende 12 danskere til en øde ø faktisk bidrager med relevant viden

og dette kan man tolke som en problematisk udtalelse, da man ikke på noget tidspunkt forventer, at blive sendt ud for en lignende situation i sit liv

og jeg mener derfor ikke at man kan bruge dette show til at forebygge ens viden. Der er en minimal chance for, at vi mennesker kan blive udsat for overlevelse kamp

og dette bør slet ikke indgå i tv-kanalen DR, da vi i Danmark i forvejen har kanaler, som bidrager med realityshow som fx TV3.

Jeg er dog enig i at reality ikke bør være et skældsord, da det for nogen kan være en nyttig viden, men hvis vi tager udgangspunkt i verdenen og de problemstillinger som landet bevæger sig hen i mod, så mener jeg ikke at et realityshow bidrager til en relevant viden.

Journalisten udtaler også “Reality-tv tager udgangspunkt i enkeltindividers adfærd, refleksioner og samspil med andre (oftest fremmede) på en måde

der som regel giver anledning til, at seeren kan spejle sig i de sociale dilemmaer og moralske kvaler, der opstår.”

Dette er et argument, som journalisten Gøttsche vælger at bruge imod kritikere af Reality show på Danmarks Radio, og udtaler desuden at tv-showet kan bidrage med sociale dilemmaer og moralske kvaler der opstår.

Dette kan selvfølgelig bidrage til en lille viden, men jeg tror ikke at danskerne vil have gavn af disse serier, da vi i Danmark er blevet et multikulturelt land

og mennesker omgås på forskellige måder, og deler ikke samme sociale indstilling, som personerne på et realityshow gør.

Dette vil derfor være rettet mod en procentdel af befolkningen, og vil derfor ikke samle hele Danmarks befolkning, hvilket public service skal stå for

og det er derfor problematisk, at udtale at realityshow er public service, da man på ingen måde har gavn af, at se unge mennesker blive forelsket og have sex på åben skærm med personer som de har kendt i mindre end en måned.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu