Er København syg? | Kronik

Indledning
I slutningen af 70-erne frygtede man, at menneskeheden stod overfor en ny istid, men en menneskeskabt opvarmning skulle vise sig, at forhindre dette udfald.

Som resultat står miljø og bæredygtighed nu højt på den politiske dagsorden, hvor man konstant forsøger at fremstille løsningsforslag, der kan kompensere den globale opvarmning.

Dette kan tydligt mærkes blandt de danske borgere, når affaldet skal sorteres og bus- og letbaner infiltreres i bybilledet. Imidlertid falder den grønne udvikling dog ikke i god jord hos alle danskerne, og en af dem er den københavnske psykiater Henrik Day Poulsen, der udtrykker sin utilfredshed i debatindlægget ”København: En alvorligt syg by” fra Berlingske.

Uddrag
Hovedsynspunktet i debatindlægget ”København: En alvorligt syg by” er, at København befinder sig i en negativ udvikling, hvor hovedaktøren er den socialdemokratiske kommune, herunder Frank Jensen og Ayfer Baykal. Særligt påstår Poulsen, at Baykal har ”bilfobi”, da hun har forårsaget lukning og ensretning af flere veje, samt manglende parkeringshuse.

Som konsekvens af dette har samtlige erhvervsdrivende måtte lukke butikken på grund af manglende kunder, og ifølge Poulsen vil denne tendens fortsætte.

Hertil drager han konklusionen om, at Baykal ”hader folk, der tjener penge og foretrækker, at alle er offentligt ansatte”, fordi hendes tiltag påvirker folk i den private sektor.

Med Frank Jensen som overborgmester og Baykal som teknik- og miljøborgmester, vil erhvervslivet ifølge Poulsen fortsat blive truet og København vil ikke længere være en moderne hovedstad. Det ”eneste håb” er altså Københavns kommende kommunevalg, hvor andre kandidater kan stemmes ind.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu