Det optiske gitter | Fysik rapport

Indholdsfortegnelse
Formål
Teori
Materiale
Fremgangsmåde
Resultat
Resultat
Resultat
Resultat
Databehandling
Man kan bestemme bøjlelængden
Diskussion og fejlkilde/usikkerhed
Konklusion

Uddrag
Diskussion og fejlkilde/usikkerhed
En fejlkilde er at min laser ikke vare stillet vinkelret på gitteret og jeg derfor kunne have fået afstanden forkert på nogle af målingerne.

En anden fejlkilde og højst sandsynligt den største var at jeg målte afstanden manuelt med en lineal. Jeg kan have indtegnet prikkerne forkert, og samtidig kan jeg have målt forkert min måleinstrumenter kan også have været unøjagtige, hvilket vil forudsagde at mine beregninger heller ikke er korrekte.

De vigtigste usikkerhedskilder i dette forsøg er linealen og det optiske gitter. Man kan altid have målt en mm forkert med linealen, og det er vigtigt at huske at det optiske gitter skal stå korrekt.

I opgave 4 bestemte jeg bølgelængden til at være 407,8 nm, og det var et næsten nøjagtigt resultat, da bølgelængden for violet 400 nm er.

Konklusion:
Ud fra min resultater kan jeg konkludere, at jeg har fundet d i det optiske gitter, ved hjælp af den tilgængelige teori og ved brugen af relevante formler. Ud fra dette kan man konkludere at forsøget var ”ok”. Under forsøget skal man huske at passe på selv, så der er nogle forholdsregler at tage hensyn til.

Det vigtigste er, at man aldrig må kigge direkte ind i laserlyset. Hvis man gør det, kan man risikere at miste synet. Men ellers så har jeg bestemt bølgelængden og d = afstand mellem spalterne i det optiske gitter.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu