Det med at være et individ er en svær ting | Essay

Indledning
Klokken er ved at være mange, den ildrøde sol er ved at gå ned, mens himlen har en svag farve som lyserød candyfloss.

“Se lige hendes kjole! Den er så pæn, man skulle tro hun er på vej til et modeshow” Sagde min sidemakker til mig i skolen i dag.

Jeg ligger og tænker over den lange røde kjole som hun havde på. Jeg havde aldrig turde at have sådan en kjole på, så skulle det da kun være på mit aflåste værelse. Så ingen kan se mig. Hverken min mor, min far eller min søster. Jeg kan ikke forstå at man kan være så selvsikker. Hun virker til at være fuldstændig ligeglad med hvad andre tænker om hende og hendes påklædning. Det er helt utroligt.

Uddrag
Som alle andre af ugens aftener, ligger jeg i min seng og tænker over hvad jeg skal have på i skolen i morgen. Jeg synes det kan være så svært at beslutte mig for hvad jeg skal have på.

For hvad ville de andre på skolen dog ikke tænke om mig, hvis jeg ankom i min pangfarvede lyserøde lårkorte kjole, som skulle man tro jeg var på vej til et modeshow. Selvom det egentlig er min yndlingskjole, så hænger den bare i mit skab fordi jeg ikke er selvsikker nok til at tage den på.

Det er jo egentlig helt forkert, at jeg ikke tør at tage min yndlingskjole på.

Vi lever i år 2020 og der er efterhånden flere hundrede forskellige tøjstile. Jeg bør ikke være bange for at skille mig ud af mængden eller tænker over hvad andre mon vil tænke om mig hvis jeg nu tog min lyserøde kjole på.

Hverken jeg eller mit tøj skal godkendes af andre, som var jeg en avis der skulle godkendes før jeg blev offentliggjort.

Måske al min små brokkeri bunder i, at jeg er misundelig. Misundelig på at hun fremstår selvsikker og ligeglad med hvad andre tænker om hende.

Jeg læste i dag Min generation savner et “vi” af Tenna Ida Udesen, en kronik offentliggjort på Informationen om fællesskab og individer.

Den fik tankerne til at køre rundt hos mig, og et spørgsmål fremkom igen og igen hos mig. Hvor villige er vi mon til at ændre os, for at være en del af et fællesskab og få den følelse af accept som der nu til dages stræbes efter?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her