Det lykkelige barn er også et ensomt barn | Analyse | K. Nymann

Indledning
I vores tid er børn og unge vokset op med en forestilling om, at det at være alene og ensomhed udelukkende er en negativ ting, som helst skal undgås. Vi samler sågar penge ind til børn, som lever i ensomhed og ikke har nogen og gå til.

Men hvad skal alt dette til for, gavner det overhovedet vores samfund og har det en mere positiv indvirkning på de unges kreativitet og udfoldelse, end hvis vi ikke gik så meget op i

at ingen skal være alene og ensom til et vist niveau? Det er et tabu, som skal sættes mere fokus på, og belyses fra en helt anden vinkel, end det bliver gjort i dag.

Uddrag
Det tror jeg man burde gøre noget oftere, for at kunne opbygge et bedre forhold til sig selv, fordi når du først kender dig selv 100%, er det først der du kan deltage 100% med dig selv i sociale sammenhæng og danne de vennegrupper

som lige præcis passer til en selv. Jeg kan sætte mig selv i den boks, blandt dem som er bange for at misse en fest, og vil med til hver eneste drengeaften.

Det begreb hedder ”fear of missing out”, kort sagt FOMO, og jeg tror at det måske hænger sammen med, at jeg ikke hviler nok i mig selv, og min selvtillid måske ikke er heeelt i top.

Ergo har jeg brug for at disponere min tid bedre, både så jeg kan give mig fuldt ud, når jeg deltager i sociale sammenhænge, men også for at blive bedre til, at lave mine afleveringer, og passe min skole bedre.

Jeg er specielt dårligt til at sige fra, hvis mine venner spørger om jeg vil med ud på tur, selvom jeg ved, at jeg har lektier eller afleveringer, som skal laves.

Mine venner ved godt, at jeg er nem at overtale, og drager måske fordel af det, hvis de gerne vil have mig med. Selvom jeg så ender med at tage med, kan jeg ikke give mig selv fuldt ud, når jeg ved, at det måske var bedre at blive hjemme

fordi jeg havde nogle ting derhjemme, som måske var lidt vigtigere. Jeg får dårlig samvittighed og bliver i dårligere humør, hvilket også smitter af på dem, fordi jeg ikke er så god til at skjule det, hvis jeg er lidt nederen, og ikke rigtig gider noget.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu