Det bliver f bomben! & Voteman | Noter Analyse

Indledning
Har vi her i Danmark et valg om at stemme, eller er det vores pligt som borgere at tage en tur ned i stemmeboksen?

Dette er et spørgsmål, som er blevet snakket om i høj grad. Nogle mener at det er helt frivilligt, og andre mener at det ligefrem burde være forbudt ikke at stemme.

I Danmark har unge generelt en meget lav valgdeltagelse, i forhold til de andre aldersgrupper i befolkningen.

Forskningen viser, at det kommer til at have store konsekvenser for fremtidens repræsentative demokrati. Fravælger man stemmeboksen, og til vælger sofaen, er det oftest et valg for livet.

Så hvordan får man de unge til at stemme? Denne problemstilling har de to kampagnefilm ”Det bliver f****** bomben!” Opstemt #1 og ”Voteman” forsøgt at løse.

Uddrag
Filmen har draget meget inspiration af den norske tv-serie ”Skam”, som er meget populær blandt unge. Dette ser vi blandt andet i introen fra (00:00-00:07), hvor der bliver spillet noget ”pop” underlægningsmusik.

Man ser det også i (00:04), hvor opstemt logoet kommer frem. Her er skriften meget tyk og står midt på billedet, hvilket er et kendetegn ved tv-serien ”Skam”.

Humoren i filmen minder også meget om humoren i ”Skam”. Et eksempel på humoren i filmen er i slutningen (02:10-02:38)

hvor Rasmus’ søster smider sin cigaret ned i den papkasse Rasmus har på, hvilket forårsager at der går ild i den. Det at filmen minder meget om ”Skam” får unge til at være mere interesseret i den

da de ser noget de har kendskab til, og som menneske har man en tendens til at synes bedre om noget man kender i forvejen.

Kamerabevægelser har stor betydning for stemningen og oplevelsen af en scene i en film. I denne film er filmkameraet håndholdt

hvilket gør billedet uroligt og rystet. Dette har en god virkning, da det håndholdte look giver seerne en fornemmelse af at der de ser

sker i den virkelige verden og er autentisk. Dette ser vi b.la. til sidst i filmen (2:16 og frem), hvor der går ild i Rasmus’ papkasse.

Kampagnefilmens navn ”Det bliver f****** bomben!” giver seerne et indtryk af at det de skal til at se, er meget spændende.

Titlen passer meget godt til filmen, da den fanger ens opmærksomhed, ligesom praktikanterne og projektlederen gerne vil fange de unges opmærksomhed, så de kan komme i gang med at stemme.

Titlens ordvalg appellerer også meget til de unge, da ord som ”f*ck” og ”bomben”, er ord som unge meget hyppigt gør brug af i deres hverdagssprog.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu