Den mystiske Sydamerikaner | Analyse | Kaspar Colling Nielsen

Indledning
Har du nogensinde haft en følelse af andethed? En følelse hvor du føler dig mindre værd og uaccepteret. En følelse, af at leve i en verden, der er så globaliseret, men stadig ikke passe ind.

“Med inuittatoveringerne forsøger mange at tage stoltheden ved at være inuit tilbage.” Dette citat bliver beskrevet i artiklen om otte grønlændere, der har fået lavet tatoveringer på både sine arme, hænder og i ansigtet.

Med disse inuittatoveringer, kan de føle at de høre til en bestemt kultur. Men behøver de det? Som individ, skal man kunne acceptere de ligheder og forskelle en person kan have, og det samme med kulturer.

Hvordan får man grønlændere til at føle sig hjemme i et samfund som det danske, når der er så stor forskel på kulturerne?

Uddrag
Fra novellen; “Den mystiske Sydamerikaner”, skrevet af Kaspar Colling Nielsen, bliver der beskrevet at man som Grønlænder intet er værd og at man er grim.

Først efter ansigtet på grønlænderen blev lavet om, blev han set på som bedreværd og en, der har lov til at leve. Den er skrevet ironisk, men viser stadig, hvordan samfundet ser grønlændere, men også hvordan

man som grønlænder, kan føle sig mindre værd, i det danske samfund. Artiklen handler om hvordan nogle grønlændere får deres ansigt tatoveret og de først efter dette, kan føle sig som sin egen person, og føle at bliver accepteret.

Her har de endelig noget at holde fast i; sin egen kultur. “Det handler for mig om at følge vores egne traditioner i stedet for at blive for danske.” Siger Elias Josephsen.

Her er der en følelse af ikke at høre til i det danske samfund, han føler, at han bliver nødt til at udtrykke sig som “helt” grønlænder, for at kunne være sig selv, og ikke leve op til nogens forventninger.

Som ung identificerer man sig meget med andre, der er omkring en, og selvom Danmark er et mangfoldigt land

kan mange unge med en etnisk minoritetsbaggrund stadig have svært ved at føle sig accepteret. De kan få en følelse af andethed, da de hverken føler de hører til ude eller hjemme.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu