Den dyre støtte | Dokumentaranalyse

Uddrag
Den valgte dokumentar hedder ”Den dyre støtte”, og blev udgivet i 2004 på DR-tv af Poul-Erik Heilbuth. Dokumentarens handling foregik for blot 14 år siden hvilket betyder det er meget tæt på nutiden, da det også er noget som ligeså godt kunne ske i dag i 2018.

Vi som seer kommer igennem en masse forskellige miljøer som danner ramme for resten af handlingen.

Det første miljø vi får vist er da man ser en dansk ko på en dansk mark, hvilket er noget de fleste danskere kan relatere til. (Hvert fald i Jylland). Derefter skifter man til et miljø som er langt væk fra hverdagen for en normal dansker, hvor vi pludselig ser mennesker fra et meget fattigt miljø.

Dokumentarfilmen handler om at man i Europa har verdens dyreste landsbrugsstøtte som giver hver europæiske ko 2 dollars i EU-støtte som gør at rige folk rigere og fattige folk fattigere.

Problemet opstår i andre lande rundt omkring i verden, for når et firma som Arla har så stor produktion af pulvermælk til lande som Den Dominikanske republik, så vil deres egen produktion falde og resultere i at deres hjemlige mælkebønder bliver endnu mere fattige.

Vi ser at Europas produktion af mælk er så høj at man har lavet landbrugsstøtte der om producere overskuddet af mælk til mælkepulver til udlandet. Det lyder som en god ide men man har glemt at kigge det i et større perspektiv, da det er klart det ville påvirke andre.

Filmen har en meget klar vinkling til de bønder som hver dag kæmper for at overleve, da det er en mørke side af en ellers meget smuk mønt.

Mælkestøtten så ud som en god ide og en positiv møde at få brugt sine ressourcer på men man så ikke de negative ting eller vægtede dem hvert fald ikke særlig højt.

Man seerens medlidenhed kommer klart til at ligge i bønnerne efter interview (0.28 – 0.39). I interviewet er der meget brug af pathos, da der bliver brugt mange scener med børn som leger meget primitivt.

Senere henne ser vi endnu et interview af en person der siger ”Hvis du selv skulle stå og se dit barn visne til døden, ville du så ikke også blive sur”, Det belæg er meget godt for hvis vi bliver ved vil de her personer gøre at for at få deres hævn på den ene eller anden måde.

I dokumentaren fremhæves der også at Bin Laden sender folk ud for at finde andre til sin hær, de mennesker som har mistet alt pga. Landbrugsstøtte, tror du ikke nogle af de mennesker tænker de kan få deres hævn på Europa gennem at støtte Terrorist.

Sådan får du adgang til resten af materialet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her