Den der lever stille | Analyse | Leonora Christina Skov

Indledning
”Jeg ville have sagt ’hej mor’, men ’mor’ sad fast i halsen. Sengen virkede enorm, dynerne for kraftige, det hvide betræk for hvidt. En serie smerter bølgede gennem hende og fik knoglerne til at træde tydeligt frem under den hvide silkepyjamas”

Dette citat er et af de mange bemærkelsesværdige citater fra uddraget af romanen ”Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov.

Den autofiktive roman blev udgivet i 2018, og har siden da haft sit præg på samtidens litteratur.

”Den, der lever” stille handler om at finde sig selv, at være stærk og den ubetingede kærlighed der er til ens forældre, men som muligvis ikke altid bliver gengældt.

Uddrag
Sproget er skrevet i mellem stil, hvilket vil sige, at Skov benytter sig af almindelige ord og vendinger, som også bliver brugt i den moderne dagligdag.

Det stemmer også overens med samtiden, da romanen er udgivet i 2018. Syntaksen er ligeledes enkel og gennemgående kort, da der generelt ikke er blevet benyttet af lange og kompliceret sætninger.

Det kan dette citat ligeledes bakke op om: ”Jeg støttede mig til væggen, til rummet stod stille. Min mor blinkede stadig ikke. Der er ikke flere ord i hende, tænkte jeg.”

Der er blot blevet benyttet ét tilfælde af fremmedord i romanen, hvilket er udtrykket, ”overkill” , som bliver brugt da Skov deler sin holdning om de fire piner i vindueskammen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu