Indledning
Novellen hedder den blomstrende have, og er skrevet af Naja Marie Aidt i 1993. Hun er uddannet lyriker og forfatter og er især kendt for at skrive om mennesker og hvad der sker, mennesker imellem. Ofte når de er under stor forandring, i uvante situationer eller lider under stort pres.

I hendes tekster indgår der ofte en masse følelser og konflikter, som hun fortæller i form af små surreelle tekster. Det er en historie med få personer, der strækker sig over relativt kort tid, og den har en åben

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
I den blomstrende have kan Mette sammenlignes med slangen der frister Erik til at kysse hende. Thomas lever ligesom Adam og Eva i en form af ubevidsthed. Han er stadig forholdsvis umoden og usikker på sin seksualitet. F.eks. (s.20, l.15-17) hvor Thomas finder Eriks kys med Mette ulækkert. (s.20, l.21-22) Thomas finder pludselig Eriks nøgne ryg fremmed og han får øjnene op får en anden seksualitet.

Erik og Thomas er også ude at bade, og her ser Thomas pludselig Erik på en helt ny måde, det sker efter Erik har fortalt han har kysset med Mette, "Jeg kunne se hans gyldne overkrop og det våde, mørke hår forsvinde og dukke op igen i det blå"

Sommeren er snart ovre, og den dag Thomas, Erik og Mette skal hjem, regner det for første gang den sommer: "En fin, tæt regn, næsten lydløs, som et slør over haven, en dis over vandet." (s. 42, l. 2-3). Regnen symboliserer starten på noget nyt. For Erik og Thomas er det starten på deres ungdom og de udfordringer og forandringer det indebærer. Det referer til at barndommen og livet i Paradisets Have (den blomstrende have), er ved at være slut, hvorefter realiteterne i livet begynder. F.eks. i slutningen, når Erik muligvis flytter til England med sin far.