Den amerikanske drøm | SRO | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Redegørelse 2
Analyse 3
Diskussion 6
Litteraturliste 7

Uddrag
På frihedsgudinden i New York er der indskrevet en berømt sætning, som har haft stor betydning for den amerikanske drøm:
”Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free”

Dette citat lagde fundamenterne for det vi i dag kender, som USA. En smeltedigel på 9.834.000 km2, og rummer 328,2 millioner af mennesker i dag, som har kulturer fra alle verdens hjørner.

Dette citat har inspireret verdenen om at opnå sin drøm. Dette forklar nemlig strømningerne af immigranter fra verden over, i slutningen af 1800- tallet til starten af 1900-tallet.

Hen over 100 år, modtog USA 35 millioner af ambitiøse immigranter, som ville opnå denne amerikanske drøm, denne succes af rigdom og frihed.

Idealet er gammelt, men det lever i bedste velgående i USA: drømmen om at starte som gadefejer og ende som millionær.

’Den amerikanske drøm’ omfatter et sæt af værdier og idealer bygget på forestillingen om, at enhver kan ved hårdt arbejde og optimisme, opnå velstand og kravle op ad den sociale rangstige.

Men drømmen er ikke en uforanderlig størrelse, den udvikler sig hele tiden, ligesom den heller ikke er lovfæstet nogen steder.

Kort sagt, så er den amerikanske drøm en global ambition om at opnå de umulige, det er en drøm som har inspireret en masse idoler, som for eksempel, Hillary Clinton, Abraham Lincoln, Martin Luther King og Barack Obama.

Ved Obamas tale ”The American Promise” eller hans erindringsbog ” The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream”, vækker han denne gnist i den amerikanske drøm.

Martin Luther King gør det samme i ”Letter fra a Birmingham Jail”. Det er ikke kun i USA denne amerikanske drøm har lagt sig rødder, den har bredt sig over hele verden, i lande som Rusland, Kina og Storbritannien

---

Novellen ”Aline’s Journey” er skrevet af Edwidge Danticat, en haitisk forfatter. Historien starter i in medias res, hvilket betyder at vi starter i en igangværende handling

altså at vi bliver smidt ud i historien uden videre, med ingen konkret kontekst, til hvad der er sket førhen.

Novellen følger et lineært handlingsforløb, altså begivenhederne følger en kronologisk rækkefølge.

Historiens plot, bliver stærkt forvarslet igennem de forskellige begivenheder, hvilket giver denne her progressive stigning i spænding.

Hovedpersonen Aline, er en haitisk pige, som bor sammen med sin familie, som består af en far, mor og lillebror.

Historien begivenheder bliver set igennem hendes perspektiv, så igennem hendes øjne ser vi historien, og hendes indre kamp bliver fremvist ved novellens klimaks.

Det fysiske miljø starter i Alines hjemby Sayira, i Haiti . Og Miami, i USA, specielt ved Krome og hotellet , som hendes far bliver tvunget til at blive ved.

Det sociale miljø udforsker områder som immigration, politisk motiveret vold, bivirkningerne ved fængsling og isolation.

Novellen fortælles af en jeg-fortæller, hvilket betyder vi kun ser tingene fra hovedpersonens øjne, altså Alines øjne. Det betyder også at vi kun ved hvad hun ved, og føler om begivenhederne.

Tekstens sprog er uformelt og tonen er afslappet. Det giver et indtryk af fortrolighed og skaber en emotionel forbindelse mellem læseren og hovedpersonen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu