Indledning
Digtet “Paa Memphis Station” er skrevet Johannes V. Jensen, som er er en Danmarks mest kendte forfattere gennem tiderne.

Han blev født i 1873 og voksede op i et af tidens finere hjem, hvor hans far var dyrlæge og hans mor lærte ham at læse. Hans evner gjorde ham til æresdoktor på universitetet i Lund i 1944.

I 1944 modtager en ældre Johannes V. Jensen Nobelprisen i litteratur, hvorefter han dør 6 år senere. Johannes V. Jensens litteratur er kendt for at ville sprede modernismen (Darwinisme), dette bunder sig blandt andet i, at han voksede op i et antireligiøst hjem.

Uddrag
I digtets sidste tre strofer bliver ́du ́ til ́vi ́. I tredje del kommer toget ind på stationen. Toget har været forsinket og det kunne virke til at det skyldes en ulykke "De fire stille skikkelser dækket af blodvaade frakker” og "Det kommer langsomt ind

– med knuste sider, det pifte svagt, vognene lammer på tre hjul”. Til sidst vælger manden at rejse med toget på trods af togets stand og usikkerheden om hvad der venter ham.

I digtet bliver der brugt flere virkemidler. Ordet regn bliver brugt hele 8 gange i digtet til at skabe stemningen, samtidig med det skaber en rød tråd.

I strofe 4 bliver der også brugt personifikationen i form af poetisk billedsprog: ” Dagen blotter ubarmhjærtigt de kolde skinner” og ”hvor verden er døv og uflyttelig”.