Indledning
En vaccination er en indsprøjtning, mod en bestemt infektionssygdom som skal påvirke immunsystemet til at forberede kroppen på eventuelle sygdomme som fx kræft. Derfor vil tilbuddet om en gratis indsprøjtning, som kan rede ens liv, nok ikke være en svær beslutning at tage for mange.

Vaccinationer har fundet sted, i over hundrede år. Det har derfor været naturligt for os mennesker at blive vaccineret mod forskellige sygdomme. Et godt eksempel på en vaccine hvor følelserne har spillet end større rolle end faktaene er HPV-vaccinen.

Vaccinen har vakt stor debat i befolkningen, fordi mange unge piger har fået den, og med vidt forskellige oplevelser og dens bivirkninger. Den danske HPV – vaccine har til opgave at skulle sikre kvinder imod livmoderhalskræft.

Jeg blev selv i en alder af 12 år vaccineret med HPV – vaccinen. Jeg stolede fuldt ud på lægerne og mine forældre og jeg var ikke i tvivl om at jeg skulle have vaccinen.

Uddrag
De giver allerede til kende først i artiklen hvad deres formål er, nemlig at gøre de usikre forældre og børn sikre og overbevise dem om at det ikke er noget at være bange for, kun hvis de fravælger vaccinen.

De mener også at hvis alle piger fik en vaccination, ville mænd ikke kunne blive smittet og livmoderhalskræften vil ikke længe kunne træde i kræft, de sammenligner den med sygdommen kopper, som var med til at mange mennesker mistede livet, men som den dag i dag er udryddet. I tekst 2 og 3 er de meget enige og de argumenterer på den samme måde.

I den først nævnte tekst, bliver der mere forklaret og sat ord på hvorfor problemet er opstået.

Jeg mener at artiklen ”Flere og flere er usikre på, hvad der er sundt”. Kommer med nogle gode synspunkter på sagen og argumentere godt, de har også rygdækning i deres argumentationer, da de trækker på hvad andre har gjort, undersøgt eller sagt og bruger det til at argumentere for.

Jeg har selv set dokumentaren om ”de vaccinerede piger” og jeg synes den viser et forkert og meget forvrænget billede af vaccinen. De her unge piger, sidder med voldsomme bivirkninger, som svimmelhed, hukommelsestab osv. efter vaccinen. Jeg tror ikke på at det har været vaccinens skyld, at det har været den som har påvirket de unge piger.

Pigerne har måske været syge inden de fik vaccinen, eller har haft andre problemer, efter dokumentaren var blevet sendt i fjernsynet, henvendte flere piger sig også, for at fortælle deres dårlige oplevelser.

Udsendelsen kan også give en form for domino effekt, så snart nogle følte ubehag eller en anden form for influenza lignende symptomer, mente de at det var vaccinen som var årsagen. En tidligere TV 2-ansat ville stoppe omstridt HPV-dokumentar, da han også mente at dokumentaren viste et forkert billede af hvordan virkeligheden og vaccinen hang sammen.