Indholdsfortegnelse
Resume
Komposition og fortæller
Personkarakteristik
- Den unge sømand
- Severine
Miljø og tid
Virkemidler
- Sproglig stil
- Symboler
- Galionsfiguren:
- De mandelformede safirer:

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Historien starter i Helsingør for 125 år siden. En ung skipper er meget forelsket i sin smukke kone. Han elsker sin kone så meget at han opkalder sin båd efter hende Den smukke Severine.

Han får også lavet en galionsfigur af hende. I galionsfigurens øjne sætter han to blå mandelformede safirer som han fik i Ostindien af en gammel indfødt konge for at redde ham.

Da han kommer hjem viser han sin kone de blå safirer, men Severine mener at de er bedre tjent som øreringe til hende end at være øjne i en galionsfigur.

Men skipperen vil ikke af med de blå øjne, da de repræsenterer hendes øjne. Alle skipperne i byen holder fest for at fejre deres hjemkomst sammen med alle deres kollegaer.

Her ser Severine en mulighed for at skifter safirerne ud blåt identisk glas. Næste morgen skal en træt sømand afsted ud på havet igen, sejler afsted med sin besætning.

Lige netop efter afskeden med Severines mand, begynder hendes syn at svinde. Dette bekymrer hun sig ikke så meget over. En dag inder Severine at det er gået for vidt med hendes syn, og vælger at besøge den lokale finnekone.