Dansk Politik | Synopsis | 10 i karakter

Problemformulering
Hvilken betydning har Socialdemokratiets strategi og partiadfærd haft i forhold til magtforholdene mellem blokkene i dansk politik, og hvad betyder denne strategi for Dansk Folkeparti?

Indledning
De politiske partier tager ofte stilling ud fra deres politiske ideologi. Men derudover er der også andre faktorer der gør sig gældende, når et parti skal udtale sig eller vælge en politisk strategi.

I dag går flere partier efter at få maksimeret deres stemmer ved, at gå efter “nu og her vælgere” gennem populære og aktuelle standpunkter. D

ette har Socialdemokratiet gjort, og dermed har rød blok fået en solid føring, samt magt, i Folketinget

som først og fremmest skyldes, at Socialdemokratiet har kunne tiltrække vælgere fra blå blok . Dette har de opnået ved at anvende en strategi, der tiltrækker vælgere fra andre partier.

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Problemformulering:
Problemstillinger:
Besvarelse af problemstillinger:
1. Hvilken betydning har Socialdemokratiets partiadfærd haft for magtforholdene i det danske Folketing?
Delkonklusion:
2. Hvilke forskelle og ligheder er der mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og af hvilken grund fik Socialdemokratiet Dansk Folkepartis vælgere?
Delkonklusion
Samlet konklusion:
Bibliografi

Uddrag
-> Socialdemokratiet er som parti en rationel aktør, der har været villige til at ændre deres politiske standpunkt for at kunne stemmemaksimere.

-> For Socialdemokratiet bliver interessefaktoren mere eller mindre ignoreret, da ideologien ikke længere spiller den store rolle. De går mere op i opinionsfaktoren i og med, at deres standpunkt gerne skulle danne populisme i partiet.

-> Som mindretalsregering har Socialdemokratiet et parlamentarisk grundlag til deres støttepartier SF, Enhedslisten og Det Radikale Venstre.

Disse støttepartier har skiftet strategi fra at holde på de politiske principper, til i stedet at søge indflydelse og samtligt ved at være den loyale støtte den socialdemokratiske mindretalsregering.

-> Socialdemokratiet er blevet et populistisk parti, da deres opinionsfaktor ved valget i 2019 har flyttet position på emner som f.eks. flygtningepolitik, den offentlige sektor, miljø samt lov og orden i sammenligning med partiets position ved valget i 2015.

-> Vælgerne anser den socialdemokratisk regering, som værende værdipolitisk mere miljøbevidste end en borgerlig ledet regering.

Næsten 60% af vælgerne mente, at en socialdemokratisk ledelse vil være bedre “til at sikre miljøet”, hvorimod kun 10% mente, at en borgerlig regering ville være bedre for miljøet.

-> Socialdemokratiet har fået et bedre forhold til Enhedslisten, efter at de har skiftet mærkesager om fordelingspolitik og fokus på marxistisk ideologi til i stedet at have fokus på klima og identitetspolitiske spørgsmål samt andre uligheder end de økonomiske som f.eks. racisme, dyrevelfærd og LGBT-rettigheder.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu