Indledning
Ung og fri. Tænke hvis man smed alle bekymringer, droppede alle planer, og pakkede en taske med det mest nødvendige.

Ta’ det næste tog, uden at vide hvor det ville føre en hen, bare stå af når man havde lyst. Ikke fortælle nogen hvor man tog hen, kun fortælle dem at man har brug for at komme væk, men at man ikke ved hvorhen.

Ta’ til det fjerneste verdenshjørne. Begynde på en frisk, et nyt sted, og nye mennesker. Et nyt liv. Hvorfor flygte fra det gamle? Hvorfor længes man sådan efter at komme væk? Er det man kender ikke godt nok?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Mange unge glemmer hvor heldige vi er, at vi lever i et så velfungerende samfund. Vi kan gøre alt. Vi kan tage den uddannelse vi har lyst til uden at skulle sælge alt vi ejer.

Vi kan gå sikkert til skole, vi skal ikke kigge os over skulderen, og passe på hvor vi træder, i skræk for at skulle blive skudt, eller træde på en bombe.

Hvis vi kommer til skade har vi et velfærdssystem der hjælper os. Vi har råd til at komme til skade, for det koster os ikke andet, end skat en gang om måneden.

Vi behøver ikke gå og kigge os over skulderen når vi går på gaden, for i forhold til så mange andre lande er vi et af de mest sikre og fredelige. Eller det tror vi i hver fald at vi er, men i virkeligheden er vi ikke bedre end de andre lande.