Build-A-Bear | Afsætning

Opgavebeskrivelse
Opgave 1 – Gør rede for Build-A-Bear Danmarks internationalisering
Opgave 2 – Sammenlign kulturen i Tyskland og Danmark og diskuter på baggrund heraf Build-A-Bears indtrængning på det tyske marked.
Opgave 3 – Analyser konkurrenceforholdene på det danske legetøjsmarked (inddrag bilag)
Opgave 4 – Analyser Build-A-Bears markedskort (se bilag 3). Vurder hvordan Build-A-Bear kan udnytte informationerne fra markedskortet i tilrettelæggelsen af virksomhedens promotion.

Uddrag
En af de vigtigste faktorer i Build-A-Bears succes i Danmark, og generelt mange udenlandske produkters, er at der i Danmark anses at være en meget lav usikkerhedsaversion, hvilket gør det relativt nemt at præsentere et nyt produkt på det danske marked, uden at have usikkerhedsaversionen som barriere . I modsætning heraf har Tyskland, i forhold til Danmark, en meget høj usikkerhedsaversion , hvilket kræver markant mere benarbejde i ens promotion, da forbrugerene her er hårdere at overbevise.

I Danmark findes der høj grad af feminisme , hvilket gør det til et godt match med et produkt som Build-A-Bears, grundet bamser o.l. anses som værende feminint. I Tyskland derimod leves der i et meget maskulint samfund , hvilket giver hele Build-A-Bear-konceptet en helt ny målgruppe at forholde sig til. Den maskuline kultur lægger ligeledes baggrund for købsrollerne i familien, hvor børnene i Danmark muligvis har langt mere indflydelse på købet end børnene i Tyskland har.

I Tyskland er det forældrene der køber legetøj og ikke børnene selv . I Danmark er det altså i højere grad børnene, som er disponenter, hvor det i stedet er forældrene i Tyskland. Ligeledes er børnene, som køber en bamse i Tyskland, ældre end de er i Danmark . Altså et helt nyt segment. Tyskerne er ligeledes meget formelt påklædt i forretningsregi, hvor det afslappede outfit i Build-A-Bear butikkerne derved fremstår som noget helt nyt for de tyske forbrugere, hvilket kan øge usikkerheden omkring ens produkt. Forbrugs- og forretningskulturen i Tyskland er altså meget anderledes end i Danmark.

Da Build-A-Bear Danmark i 2006 trænger ind på det tyske marked, er det med forventningen om lige så stor succes som de har haft på det danske, svenske og norske marked. Virksomheden åbner derfor på kort tid 4 butikker i Tyskland. Virksomheden møder dog en lang række barrierer i etableringen, hvilket udelukkende skyldes kulturforskellene, som er præsenteret oven for.

Som skrevet i den forrige opgave, så har Build-A-Bear Danmark hverken ændret eller udvidet i sortimentet, udover sproget på de forskellige accessories, ved indtrængningen i Tyskland. Derved optræder de reaktivt ved indtrængningen på det tyske marked. Virksomheden betragter altså Tyskland som et nærmarked med nærtstående kultur og samme købsvaner. Grundet den høje maskulinitet i Tyskland burde virksomheden have ændret i sortimentet, muligvis med en mere maskulin tilgang til beklædningen af bamserne, eller forsøgt at gøre det at købe bamser maskulint i sin promotion.

Som skrevet tidligere i opgaven, optræder der en høj usikkerhedsaversion i Tyskland, hvilket ligeledes er en eksportbarriere, og overrasker Build-A-Bear Danmark, da salget og etableringen ikke går som forventet. Der vides intet om Build-A-Bears promotion på det tyske marked under etableringen, så derfor kan denne ikke vurderes. Dog kunne man imødegå den høje usikkerhedsaversion, ved at benytte personligheder eller andre traditionelle faktorer i sin markedsføring. Dette vil mindske usikkerheden omkring ens produkt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu