Borgerretighedsbevægelsen i USA | SSO

Indledning
Jeg har valgt at skrive min SSO i engelsk, og bestemt om Borgerrettighedsbevægelsen i USA samt stemmerettighed.

Det har altid fascineret mig, hvordan en person, som Marthin Luther King kan ændre livet er mange afroamerikanere i sin og efterfølgende årtier.

Derfor vil jeg gerne undersøge eller gå i dybden i min SSO, jeg har fået en opgaveformulering, der giver mig lov til at gå i dybden med borgerrettighedsbevægelsen og stemmerettighed, analyse og fortolkning af Film ” Selma” samt perspektiver borgerrettighedsbevægelsen i 60’erne

Indholdsfortegnelse
Abstract
Indledning
Opgaveformulering
Metode og Afgrænsning
Redegørelse
Borgerrettighedsbevægelse 60er
The Voting Right Act
Selma
Analyse og Fortolkning
Selma
Perspektivering
Konklusion
Kildeliste
Bilag

Uddrag
Stemmerettighedsloven fra 1965, der blev underskrevet i lov af præsident Lyndon B. Johnson havde til formål at overvinde lovlige hindringer på statslige og lokale niveauer

der forhindrede afroamerikanere i at udøve deres stemmeret som garanteret i henhold til den 15 ændring af den amerikanske forfatning.

Stemmerettighedsloven anses for at være et af de mest vidtrækkende stykker af borgerrettighedslovgivning i amerikansk historie.

Lyndon B. Johnson overtog formandskabet i november 1963 om mordet på præsident John F. Kennedy.

I præsidentvalget i 1964 blev Johnson officielt valgt i en landskredssejr og brugt dette mandat til at presse for lovgivning, som han troede ville forbedre den amerikanske livstil, såsom stærkere stemmerettigheder.

Efter borgerkrigen ændrede det 15. ændringsforslag, som blev ratificeret i 1870, forbudte stater fra at nægte en mandlig statsborger valgret baseret på ” race, farve eller tidligere betingelse om tjenesteydelse.”

ikke desto mindre var der i de følende årtier anvendt forskellige diskriminerede metoder til at forhindre afroamerikanere, især de i syd, fra at udøve deres stemmeret.

Under 1950’erne og 1960’erne borgerlige rettighed blev stemmerettighedsaktivister i syd udsat for forskellige former for mishandling og vold.

En begivenhed, der oprørt mange amerikanere opstod den 7. marts 1965 da fredelige deltagere i et Selma til Montgomery march for stemmeret mødt af Alabama stat kavalerister der angreb dem med politistav, tåregas og piske efter de nægtede at vende tilbage.

Stemmeregningen blev nedtaget i den amerikanske senat ved en 77-19 stemme den 26. Maj 1965. Efter at have debatteret regningen i mere end en måned, godkendte det amerikanske repræsentanthus lovforslaget med en stemme på 333-85 den 9. juli.

Johnson underskrev loven om stemmerettigheder i lov den 6. august 1965 med Marthin Luther King Jr. Andre borgerlige ledere til stede ved ceremonien.

I 1964 lavede det 24. ændring afstemningskatter ulovligt føderale valg; afstemningsskatter i statsvalg blev forbudt i 1966 af den amerikanske højesteret.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu