Beast | Analyse af kortfilm

Indholdsfortegnelse
Beskrivelse af kortfilmen
Kort referat af filmens handling
Genretræk
Personkarakteristik
Benjamin:
Mor:
Far:
Kenzo:
Miljø
Berettermodellen
Anslag:
Præsentation:
Uddybning:
Point of no return:
Konfliktoptrapning:
Klimaks:
Udtoning:
Filmisk analyse
Billedbeskæring:
Farver og lys
Tema:
Budskab:

Uddrag
Beskrivelse af kortfilmen
Kortfilmen ‘Beast’ blev lavet i 2009 og varer 15 minutter. I filmen tager man fat om det tabubelagte tema vold i hjemmet.

Kortfilmen foregår på en gård, hvor man møder den voldelige far, John, den bange mor, den 10-årige dreng Benjamin og så hunden, Kenzo, til en værdi af 10.000 kr.

Det er en fortællende kortfilm, som er nærmest ligesom en novelle, hvor der kun er få miljøer, få personer og én konflikt. Kortfilmen blev instrueret af Lars Pedersen Arendt og har bl.a. Lars Bom som medvirkende.

Kort referat af filmens handling
10-årige Benjamin bor sammen sin forældre og en meget værdifuld hund på en afsides gård. Og der er på gården foregår der ting, som ingen andre ved, for et eksempel slår far mor.

Benjamin ved det godt og vil derfor få far til at sige undskyld. For at fremme undskyldningen tager Benjamin hunden, Kenzo, til gidsel, som i øvrigt er farens kæreste eje.

Men der kommer ingen undskyldning fra far, og Benjamin ender med at smide hunden i ilden. Faren bliver rasende og begynder at slå på Benjamin, men så kommer moren til undsætning, og de når at stikke af fra gården samt at køre faderen ned.

Genretræk
- En kortfilm varer mellem 5 - 10 min, og hvis den varer i længere tid, så bliver det kaldt for en novelle film. Denne kortfilm varer 15 min.

- Der er en hovedperson, Benjamin, og det kan man fornemme, fordi alt er centreret om ham under hele filmen. Der er få bipersoner; John (faren) og moren. Det foregår kun ude på en gård/mark.

- Kenzo kan ses som den 3. dims, da det er en vigtig rolle i filmen. Benjamin bliver jaloux på hunden, da den får alt farens opmærksomhed og kærlighed. Den 3. dims kan være en vigtig rekvisit eller et levende væsen på nær et menneske.

Personkarakteristik
Benjamin:

- Til at starte med tager han ikke rigtig nogens parti, men da det går op for ham, hvad faren egentlig gør, tager han selvfølgelig morens parti. Han er en dreng, der ikke finder sig i noget og gør det han vil.

Han minder utrolig meget om sin far igennem arven, men alligevel ikke. Han minder om faren på de punkter, at han kan finde på at smide hunden på bålet, også selvom han nok godt ved, at det vil komme til at gå ud over moren i sidste ende.

Men alligevel gør han jo så meget han kan, for at moren skal have en undskyldning og for at han vil have ham til at stoppe med at mishandle hende.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu