Indledning
Hvad forbinder man når man tænker på det at rejse? Ja, det er et meget bredt spørgsmål, fordi vi alle tolker det at rejse på hver vores måde.

Nogle mennesker kan forbinde det at rejse med en ferie til et varmt land, som mange højst sandsynligvis vil, da det er den mest normale måde at tolke det på.

Imens andre tolker det mere dybt og forbinder det at rejse mere omkring deres liv, og hvordan rejsen har været igennem hele deres liv, fra hvor de startede til hvor de er nu.

Eller fra da man var barn til man er en voksen mand eller kvinde, ens udvikling og overgang fra barn til et voksent menneske. Hvordan tolker du, det at rejse?

Uddrag
Folkevisen, Germand Gladensvend, Hundrevisebog 1591. I denne folkevise ser man tilbage til middelaldrene, hvor Germand Gladensvens mor har bestemt hans fremtid, ved at han er givet væk til en pige.

Man ser udvikling i Germand og er moden i sin alder, da han passer på sin moder og har meget barmhjertighed overfor sin moder, selvom hun har gjort det hun har gjort. Samtidig med at han skælder sin forlovede ud, da hun forbander hans mor, fordi hun har gjort som hun har gjort.

Han står for hvad han tror på og hans rettigheder, som viser hans modenhed i en ung alder. Han ved hvad han står for og er viljestærk, som betyder han ender med at dø.

Man ser det at dengang, så er det ens forældre der styrer ens fremtid og hvad man bliver, og det viser denne folkevise, men på en anden måde, for eksempel, så viser den ikke han bliver skomager ligesom sin far, men derimod at hans liv er fastsat inden han overhovedet er født.

Kurs mod fjerne kyster er en reportage, som er udgivet den 18. marts 2014. Her får man et godt indblik i overgangen fra barn til voksen, samt det at rejse.

Mikkel har fået saltvand i blodet fra sine egne forældre, da de tog ham med ud og sejle fra da han var under et år gammel, det er så blevet ført videre til hans egne børn.

Fra da de var helt små har Mikkel også taget sine børn med ud og sejle på de store have. Hans to ældre sønner beslutter sig for at sejle hele jorden rundt.

Det er tydeligt de har udviklet sig fra barn til voksen, da de nu tager deres egne valg og gør hvad de har lyst til, som det at de vil rejse hele jorden rundt.